3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin İdman Yurdu hedefe ilerliyor

TFF 2. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda çiftçe sevinç yaşanıyor.

Sahasında Kırşehirspor'u 2-1 yenerek, grup maçlarını bitimine 3 hafta kala Yükselme Grubu'na katılmayı büyük ölçüde garantileyen Kırmızı-lacivertliler, 'şampiyonluk' hedefine de adım adım ilerliyor.

Kırşehirspor karşısında ortaya konulan futboldan çok alınan sonucun önemli olduğunu kaydeden teknik direktör Ercan Albay, futbolcuların sahada kazanma arzusuyla mücadele ederek, iyi bir oyun ortaya koyduğunu dile getirdi. Albay, karşılaşmanın ilk yarısında pozisyon üretmekte zorlandıklarını ancak ikinci yarıda daha farklı bir kimliğe büründüklerini ve bunun sonucunda da gollerin ardı ardına geldiğini hatırlattı. Kalelerinde talihsiz bir gol görmelerine karşın, rakip kalede gol ve goller kaçırdıklarına işaret eden Albay, elde edilen galibiyetle birlikte hedefe doğru adım adım ilerlemeye devam ettiklerini, bu nedenle de alınan galibiyetin kendileri için oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

Mersin İdmanyurdu'nun, 'şampiyonluk' hedefinin ilk ayağını başarıyla tamamladıklarını ve grup maçlarının bitimine 3 hafta kala 'Yükselme Grubu'na katılmayı büyük ölçüde garantilediklerini ifade eden Ercan Albay, "Hepimiz için hayırlı olsun. Yönetim, teknik heyet, futbolcular, taraftar, basın kısacası Mersin'de yaşayan ve bu takımın başarılı olmasını isteyen herkes, şampiyonluğun ilk aşamasını kazandı. Sonuç olarak hepimiz için hayırlı olsun, inşallah darısı Play-Off'a olur. Şimdi hedefimiz Play-Off'ta da şampiyonluk ipini göğüsleyerek bir üst lige çıkmak. Bunu da başaracağımıza inanıyorum" dedi.

15 günlük zaman diliminde grupta 3 maç daha oynayacakları bilgisini veren Albay, ara transfer döneminde de yönetimle bir araya gelerek transfer değerlendirmesinde bulunacaklarını, mevcut futbolcularla ilgili gereken kararların alınarak, takviye yapılması gereken noktalara da gerekli transferlerin yapılması için de düğmeye basacaklarını anlattı. Albay, iyi ve kaliteli oyuncular alacaklarını, bu konuda arayışların da sürdüğünün altını çizdi.

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı da yaptığı açıklamada, Kırşehirspor karşılaşmasının kendileri açısından oldukça önemli olduğunu ve bu maçtan da galibiyetle ayrıldıkları için de mutlu olduklarını ifade etti.

Göreve geldiklerinden bu yana eleştirilere maruz kaldıklarını kaydeden Kahramanlı, "Herkes bizi eleştirdi ancak biz bunlara yanıt vermek yerine işimize bakıp yolumuza devam ettik. Sonuç olarak da kazandık. Yılların özlemini bir nebze de olsa giderdik. Kırşehirspor karşısında kazanan taraftık. Ve öyle de olmaya devam edeceğiz. Grup maçlarının bitimine 3 hafta kala Yükselme Grubu'na katılmayı garantiledik ve bundan sonraki hedefimizde şampiyon olup Bank Asya 1. Ligi'ne yükselmek olacak" dedi.

Grup maçlarında ortaya koymuş oldukları performansı, Yükselme Grubu'nda da sürdürüp elde edecekleri galibiyetlerle birlikte hedefe adım adım ilerleyeceklerini vurgulayan Kahramanlı, önce Bank Asya 1. Ligi ardından da Süper Lig'e yükseleceklerini iddia etti. Bugüne kadar kendilerini haksız yere eleştirenlerin, bundan sonra ne diyeceğini çok merak ettiğini dile getiren Kahramanlı, "Acaba söyleyecek bir şeyleri kaldı mı? İşte bunu merak ediyorum. Her ne olursa olsun biz elimizden geldiği kadar mücadele edip kazanmasını da bildik. Bundan sonra da eleştiren eleştirsin, biz hızlı adımlarla yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Mersin İdmanyurdu'nun büyük bir camia olduğunu ve bu camiaya da herkesin güvenip destek vermesi gerektiğini anlatan Ali Kahramanlı, Mersin'de yaşayan herkesin Kırmızı-Lacivertli ekip için kenetlenmesi ve desteğini de esirgememesi çağrısında bulundu. Kahramanlı, bugünlere gelinmesinde başta Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen olmak üzere; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve Mersin İdmanyurdu sevdalılarının büyük emeği olduğuna işaret ederek, aynı destek ve kenetlenmenin bundan sonraki süreçte de devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 16:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?