4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin İdmanyurdu 'çıkış' arıyor

MERSİN İDMANYURDU 'ÇIKIŞ' ARIYOR

Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele eden ve kümede kalma savaşı veren Mersin İdmanyurdu, kritik viraja girdi. Bu hafta lider Kardemir Demirçelikspor'a konuk olacak olan Kırmızı-Lacivertliler, ardından da sırasıyla Karşıyaka, Buca ve Çaykur Rizespor ile kozlarını paylaşacak.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Ergün Penbe, geçtiğimiz hafta Orduspor karşısında çok önemli bir avantaj kaybettiklerini, kazanmaları halinde bugünkü ligdeki konumlarının çok farklı olabileceğini söyledi. Göreve geldiği günden bu yana takımını ilk defa Ordu karşısında tanıyamadığını ifade eden Penbe, "Ne yazık ki, rakibimiz karşısında galibiyeti hak edecek bir oyun da sergileyemedik. Yenilgiyi hak ettik ve bu sonuçla birlikte kendi kendimize ligdeki konumuzu zora soktuk" dedi.

Ligde artık sonu yaklaşıldığına dikkat çeken Ergün Penbe, bu noktada da özellikle önümüzdeki 3 haftalık lig maratonunda birbirinden kritik maçlara çıkacaklarını hatırlatarak, özellikle de kendi sahalarında oynayacakları Karşıyaka maçını mutlaka kazanmak zorunda olduklarının altını çizdi. İşlerinin hiçte kolay olmadığını, bu nedenle de kendi evlerinde oynayacakları maçları kazanmaları gerektiğini ifade eden Penbe, "Eğer evimizde oynayacağımız 3 maçı kazanırsak bu hanemize 9 puan olarak yansıyacaktır. 32

puanımız olduğunu hesaba katarsak; 41 puana ulaşır ve ligde de büyük ölçüde kalırız" diye konuştu.

Sezon başından bu yana gol yollarında çok ciddi sorun ve sıkıntıların yaşandığını, bu durumun hala da devam ettiğini anlatan Penbe, bunu aşabilmenin yollarını aradıklarını ancak Ordu maçı haricinde diğer karşılaşmalarda pozisyona girerken, bunları değerlendiremediklerini vurguladı. Ordu mücadelesini bir 'istisna' olarak gördüğünün altını çizen Penbe, her takımın bir sezonda böylesine kötü maçlar çıkartabileceğini, ancak bu tablonun Mersin İdmanyurdu'nu hiç ama hiç yakışmadığını vurguladı.

Şu anda takımdaki oyuncuların moralleri oldukça bozuk olduğunu, bunun antrenmanlara da yansıdığı bilgisini de veren Ergün Penbe, açıklamasını da şöyle sürdürdü:

"Onlar da hem maddi, hem de manevi açıdan neler kaybettiklerinin farkında. Ama artık her şeyi bir kenara bırakıp, kalan maçlarımıza konsantre olup, en az hatayla oynamak zorundayız. Oyuncularımı yeniden kazanıp, onları motive etmeye çalışıyorum. Şunu açık ve net bir şekilde söyleyebilirim; bu ligde kalmaya aday takımlardan biri de biziz."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 13:46:03
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 16:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?