4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin İdmanyurdu maçında arbede

Tarsus'ta düzenlenen 2. Eshab-ı Kehf Turnuvası'nda, Mersin İdmanyurdu ile Adana Demirspor arasında oynanan maçta olaylar çıktı. Her iki takım taraftarının sahaya girmesiyle büyüyen olayları az sayıdaki polis önlemekte güçlük çekti. 

Burhanettin Kocamaz Stadı'nda oynanan Adana Demirspor-Mersin İdmanyurdu maçı gergin bir atmosferde başlarken, karşılaşmanın 70. dakikasında, gelişen Adana Demirspor atağında Mersin İdmanyurdu kalecisi Oğuzhan, topu bloke ettikten sonra ceza sahası içinde Adana Demirsporlu futbolcu Mehmet Deliorman'a omuz atarak düşürdü. 

Kaleci Oğuzhan'ın bu hareketi ile her iki takım oyuncuları birbirleri ile itişmeye başladı. Futbolcular arasındaki gerginlik hakemin araya girmesi ile yatışmak üzereyken, Mersin İdmanyurdulu bazı taraftarlar, sahaya atlayarak Adana Demirsporlu oyuncuların üzerine yürüdü. 

Bunun üzerine Adana Demirspor taraftarları da sahaya inince ortalık bir anda karıştı. Tekme, tokat ve yumrukların havada uçuştuğu olaylara, az sayıdaki polisin müdahalesi yetersiz kaldı. 

Yaklaşık 150 taraftar arasında yaşanan arbede, polisin yoğun çabası sonucu önlenebildi. Yaşanan arbede sırasında birçok taraftar yaralanırken, 2 taraftar da gözaltına alındı. 

Öte yandan, olayların yatışmasının ardından maçın devam etmesi beklenirken, oyuncular, soyunma odasına gitti. 

Maçın sonucu hakemin yazı tura atışı ile Adana Demirspor lehine belirlenirken, Adana Demirspor ve Mersin İdmanyurdu yöneticileri, daha sonra aldıkları ortak kararla turnuvadan çekildi. 

Bunun sonucunda turnuvanın şampiyonu, İskenderun Demirçelikspor'u 2-0 mağlup eden Tarsus İdmanyurdu oldu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 10:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?