5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin İdmanyurdu'nda grip alarmı

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda gribal enfeksiyona yakalanan oyuncu sayısının çokluğu teknik heyeti düşündürüyor. Teknik direktör Ercan Albay, "Gribal enfeksiyona yakalanmayan oyuncumuz yok. Bu durumun önüne geçebilmek için tüm tedbirleri aldık. İlaç tedavisini sürdürüyoruz" dedi.

Mersin İdmanyurdu, hafta sonu kendi sahasında Belediye Vanspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Takımda gribal enfeksiyona yakalanan oyuncu sayısının çokluğu teknik heyeti sıkıntıya soktu. Özellikle son haftalarda takım içinde bir grip salgını yaşandığını ifade eden teknik direktör Ercan Albay, takımda gribal enfeksiyona yakalanmayan oyuncu olmadığını ve buna rağmen futbolcuların büyük bir fedakarlık örneği göstererek antrenmanlara katıldığını söyledi. Grip salgınının sadece kendilerinin değil, Türkiye'deki tüm takımların en önemli sorunu olduğuna işaret eden Albay, bu durumun önüne geçilmesi noktasında da gerekli tüm tedbirlerin alındığını, grip olan futbolculara yönelik olarak başlatılan ilaç tedavisinin de sürdürüldüğünün altını çizdi. Albay, sağlık ekibinin futbolcularla yakından ilgilendiğini, şu anda da kritik bir vakayla karşılaşmadıklarına işaret etti.

Belediye Vanspor maçıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Albay, söz konusu maçın kendileri açısından oldukça önemli olduğunu ifade ederek, "Ligde kolay maç yok. Bu grupta yer alan tüm takımlar ligin en iyileri ve biz de bu durumun bilincindeyiz. Son haftalarda yakaladığımız çıkışı sürdürüp, galibiyet serisine devam etmek istiyoruz. Bu noktada da tüm hesaplarımızı galibiyet üzerine yapıyoruz" diye konuştu.

Belediye Vanspor'u da yenerek hem ligdeki konumlarını sağlama almak hem de rakipleriyle aralarındaki puan farkını açmak istediklerini ifade eden Albay, bu noktada da Van temsilcisinin bugüne kadar oynadığı maçların analizini yaparak, kendilerine bir strateji oluşturmaya çalıştıkları bilgisini verdi. Albay, geride kalan 14 haftalık maratonu en iyi şekilde değerlendirip, sezon sonunda da 'şampiyonluk' hedefine ulaşmak istediklerini vurguladı.

Şu anda Altan Aksoy'un dışında sakat ya da eksik oyuncularının olmadığının altını çizen Albay, "Tek eksiğimiz Altan. Onun da iyileşip, aramıza katılmasıyla birlikte çok farklı bir kadroya kavuşmuş olacağız. Şu anda elimizde alternatifli bir kadro var. Her oyuncumuz, her an görev alabilecek düzeyde. Takımdaki tüm futbolcular oldukça kaliteli ve yetenekli oyuncular. Ben bu ekibe güveniyorum. Sezon sonunda mutlu sona ulaşarak, yılların özlemini dindireceğiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 18:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?