5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin İdmanyurdu'nda kan değişimi

Mersin İdmanyurdu, 3 yıl aradan sonra yükseldiği 1. Lig'de kalıcı olabilmek için kolları şimdiden sıvadı. Yeniden yapılanma sürecine giren Kırmızı-Lacivertliler de yönetimle birlikte teknik heyetin de değişmesi bekleniyor.

Kulüp Başkan Ali Kahramanlı, yaptığı açıklamada yeni sezon öncesinde 'değişim' sinyali verdi.

Kahramanlı, zorlu bir mücadelenin ardından mutlu sona ulaştıklarını ve Bank Asya 1. Ligi'ne yükseldiklerine dikkat çekerek, köklü bir geçmişe sahip olan Mersin İdmanyurdu'nun 26 yıl boyunca 2. Lig'de yer almasının kabul edilemeyeceğini, bu noktada da elde edilen şampiyonluğun oldukça önemli olduğunu vurguladı. "Biz, bu başarıyı hak ettik" diyen Kahramanlı, gereken her türlü fedakarlığı ve özveriyi göstererek 'şampiyonluk kupası'nı Mersin'e getirdiklerini söyledi.

Kahramanlı, "Mersin, çıkmış olduğumuz bu zorlu yolda bize sahip çıkmadı ama biz onlara her ortamda sahip çıktık ve şampiyonluğu kente kazandırdık. Bu başarının altında imzası olan başta futbolcular ve teknik heyet olmak üzere tüm yöneticilerimizin imzası vardır. Biz bunu bir ekip olarak başardık. Zor oldu ama sonu mutlu oldu. Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen ve Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'dan da büyük destek gördük. Onların verdiği desteğin de elde edilen başarıda büyük bir payı var" dedi.

"MUTLAKA BİR KAN DEĞİŞİMİ YAPILMAK ZORUNDA"
Bundan sonraki hedeflerinin; Süper Lig'e yükselmek olduğuna dikkat çeken Ali Kahramanlı, belirlenen hedefe ulaşabilmek için de yeni bir kadro, yeni bir ekiple birlikte yepyeni bir oluşumun da zorunlu olduğunu vurguladı. Kahramanlı, teknik ekipte 'kan değişimi' yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya da şu yanıtı verdi; "Mutlaka bir kan değişimi olmak zorunda ve olacaktır da. Aynı ekip ve aynı yönetimle yola devam edeceğiz diye bir zorunluluğumuz yok. Zamanı ve yeri gelince görev değişiklikleri de mutlaka olacaktır. Biz Mersin'i Süper Lig'e taşıyıp, yılların özlemine de son vermek istiyoruz."

Kendisinin yeni dönemde Kulüp Başkanı olarak görevine devam edip etmeyeceğiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Kahramanlı, Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen'in ricasıyla göreve geldiğini hatırlatarak, ağır bir sorumluluk üstlendiğini ve işinin de hiç de kolay olmadığını ifade etti. Her şeye rağmen kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğine inandığını kaydeden Kahramanlı, "Bu takıma gerek maddi, gerekse de manevi olarak çok şey verdi. Önemli hizmetlerde bulundum. Göreve geldiğim günden bu
yana hiç kimseden herhangi bir maddi destek almadım. Bırakın maddi desteği, bugüne kadar bize köstek olan insanlarla mücadele ettik. Ama hiçbir zaman da yılmadık ve işimizi en iyi şekilde yapabilmenin mücadelesini verdik" diye konuştu.

"KULÜP HAKKINDA HACİZ BAŞLATANLAR BUGÜN NE DİYECEK ACABA"
Veysel Kılıç'a transfer taksiti olarak verilen 44 bin 500 TL'lik çekin gününde ödenmemesi nedeniyle kulüp hakkında başlatılan haciz işlemlerine değinen Kahramanlı, söz konusu gelişmelerin de kritik bir süreçte yaşanmasının da tesadüf olmadığını savundu. Bucaspor ile deplasmanda Bank Asya 1. Ligi'ne yükselme adına çok önemli bir mücadeleye çıkacakları bir dönemde bu tür olayların yaşanmasını doğru bulmadıklarını anlatan Kahramanlı, "Kulüp hakkında haciz işlemi başlatanların bugün ne söyleyeceklerini merak ediyorum doğrusu. O insanlar bugün utanmayacaklar mı? Biz yönetim olarak bugüne kadar takım için 3 milyon TL harcadık, gerekirse 3 milyon TL daha ödeyecek kadar paramız da var. Ama bizim haberimiz olmadan, bilgimiz dışında siz kalkıp kulübe haciz yolluyorsunuz. Onlar ne yaparsa yapsın, bizi yıldıramazlar. Biz yolumuza devam edeceğiz ve önümüzdeki dönemde Süper Lig coşkusunu hep birlikte yaşayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 13:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?