4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin İdmanyurdu'nda mali kriz

MERSİN İDMANYURDU'NDA MALİ KRİZ

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda mali kriz yaşanıyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle futbolcuların lisansları henüz çıkartılmazken, yönetim acilen ödemesi gereken 1.5 milyon TL için kaynak arayışı içine girdi.

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, kulüp olarak çok zor bir süreçten geçtiklerini ifade ederek, gerek maddi anlamda, gerekse de manevi anlamda yalnız bırakıldıklarını ve kentin kendilerine sahip çıkmadığını söyledi. Kendilerine ait bir tesislerinin olmaması, saha ve kalıcı bir gelirlerinin olmamasına karşın herkesin kendilerinden başarı beklediğini kaydeden Kahramanlı, "Biz de herkes gibi başarılı olmak istiyoruz. Ama bu iş istemekle olmuyor. Açık konuşma gerekirse başarılı olmak için paraya ihtiyacınız var.

Ancak ne yazık ki, bugüne kadar hep kendi cebimizden verdik. Kentin hiçbir katkısını görmedik. Artık bizim de dayanma gücümüz kalmadı" dedi.

"FUTBOLCULARIN LİSANS PARASINI DAHİ ÖDEYECEK PARAMIZ YOK"

Mersin İdmanyurdu'nun Mersin'in takımı olduğunu ve herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Ali Kahramanlı, başarının sadece 3-5 yöneticinin bireysel çabasıyla elde edilemeyeceğini, bu nedenle de herkesin elini taşın altına koyarak, Kırmızı-Lacivertli ekip için birbirine kenetlenmesi, maddi ve manevi anlamda da desteğini esirgememesi gerektiğini vurguladı. Mersin İdmanyurdu'nun büyük bir kulüp olduğunu, bu nedenle de gelir ve giderlerinin de yüksek olduğuna dikkat çeken Kahramanlı,

"Biz gecemizi gündüzümüze katarak bu takımın başarısı için çalışıyoruz. Bugüne kadar cebimizden 4.5 milyon TL katkı sunduk. Ancak bu nereye kadar böyle devam edecek?" diye sordu.

Şu anda acilen ödemeleri gereken 1.5 milyon TL'lik bir borcun olduğu bilgisini veren Kahramanlı, söz konusu borcun da önemli bir bölümünün futbolcuların alacakları olduğunu, ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) lisans bedeli olarak istemiş olduğu 500 bin TL'yi dahi karşılayamadıklarını anlatan Kahramanlı, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Bu duruma artık bir son vermeliyiz. Çok kötü bir dönem yaşıyoruz. Biz bu kent için çalışırken, yalnız bırakılmak çok ağrımıza gidiyor. Ama bizim de bir dayanma

gücümüz var. Eğer Mersin'de yaklaşık 2 milyon insan yaşıyor ve bu kentin takımına sahip çıkmıyorsa bizim söyleyecek başka sözümüz yok."

"TRANSFER KONUSUNDA İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUZ"

Ligin ikinci yarısına yönelik kamp çalışmalarını da değerlendiren Ali Kahramanlı, takımın şu anda Antalya Belek'te Teknik Direktör Serhat Güller nezaretinde hazırlıklarını sürdürdüğünü ve hafta sonu takımın kente gelerek, çalışmalarına burada devam edeceğini söyledi. Kahramanlı, ligin ilk yarısında belirlenen hedefe ulaşamadıklarını ve beklenmedik puan kayıpları yaşadıklarını ifade ederek, bu nedenle de eksiklikleri en kısa sürede giderip, gereken takviyeleri yaptıktan sonra ligin ikinci yarısında

yeniden çıkışa geçip, 'ilk 6' hedefini gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi. Transfer çalışmalarında ince eleyip sık dokuduklarını ve acele etmediklerini vurgulayan Kahramanlı, belirlenen isimler üzerinde görüşmelerin devam etmesine karşın, ortada netleşen bir durumda olmadığına işaret etti.

Devre arasında alacakları oyuncuları hem kaliteli, hem de takıma kısa sürede uyum sağlayabilecek oyuncular olacağı belirten Kahramanlı, bu noktada da Adana Demirspor'dan kaleci Kaya, Karşıyaka'da Mustafa, Diyarbakırspor'dan da Erdal Güneş'in yanı sıra Giresunspor'dan Fatih Şen ile ilgilendiklerini ve bu oyuncularla görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Kahramanlı, yabancı oyuncu konusunda da Mısırlı orta saha oyuncusu Hussam Hassan ile de yakından ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 11:46:02
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 13:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?