8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mersin İdmanyurdu'nun 82. Yıl Balosu

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun 82. Yıl Balosu, Sutlaşa Otel'de gerçekleştirildi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu'nun da katıldığı balonun sunuculuğunu manken Tuğba Özay yaparken, ünlü sanatçı Muazzez Ersoy da birbirinden güzel şarkılarını Mersin İdmanyurdu'na gönül verenler için seslendirdi. Balonun açılışında bir konuşma yapan Vali Aksoy, 82 yıllık Mersin İdmanyurdu'nun geçmişteki başarıları göz önüne alındığında kente yakışan yerde olmadığını söyledi. Başarının yakalanması için birçok unsura gerek olduğunu belirten Vali Aksoy, bunların başında gelen en önemli unsurun da ekonomik katkı olduğunu vurguladı. Takım sahaya çıkarken ve sahadan ayrıldığında herkesin fikir yürüttüğünü ve eleştiri yaptığını kaydeden Aksoy, ''Ama bu eleştirileri yapan ve fikirleri yürüten kişiler olarak kulübe ne kadar katkı yaptığımızı kendi kendimize sormamız gerekiyor. Bu bakımdan eleştiri yaparken, öneri getirirken 'Kulübe ne yaptım?' sorunu kentte yaşayan herkes kendine sormalıdır. Her insanın mutlaka yapabileceği katkılar vardır. Takımı bir kişi veya kurumun sorumluluğuna yükleyerek başarı almasını beklemek yerine, topyekun bir şekilde takıma sahip çıkmalıyız. Takıma herkes kendi oranında katkı sunmalı" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan da, herkesin takıma destek olması gerektiğini vurgulayarak, "Sadece belediye olarak bizim desteğimizle Mersin İdmanyurdu'nun bir yere gelmesi mümkün değil. Bu nedenle kentteki herkesin takıma sahip çıkma zamanı gelmiştir. Belediyenin desteğiyle kimse şampiyonluk beklemesin, eğer bekleniyorsa herkesin destek vermesi gerekiyor'' diye konuştu.
Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Hamit İzol ise, takıma katkı sunmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, amaçlarının alacakları destekle öncelikle takımı tekrar Lig A'ya, oradan da Süper Lig'e çıkarmak olduğunu söyledi. Bunu başaracaklarına inandığını dile getiren İzol, "Bu süreçte tüm Mersin halkından destek bekliyoruz. Özellikle bu kentte iş yapan iş adamlarının desteğini bekliyoruz. Ben Şanlıurfa kökenliyim, ama 'Mersinliyim' diyorum ve her zaman Mersin İdmanyurdu için
çalışıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından takıma katkı sunan iş adamları, sahneye davet edildi. İş adamlarına Vali Aksoy, Başkan Özcan ve Kulüp Başkanı İzol tarafından plaketleri verildi. Ödül töreninde Vali Aksoy'a desteklerinden dolayı Başkan Macit Özcan plaket takdim ederken, Aksoy da Başkan Özcan'a plaket verdi. Ödül töreninde ayrıca Mersin İdmanyurdu'nun yönetim kurulu üyelerine de Başkan Macit Özcan tarafından plaket verildi.

Gecede Mersin İdmanyurdu formasını giyen manken Tuğba Özay, takıma katkı sağlamak amacıyla davetlilere tanesi bin YTL olan altın sattı. İş adamları Tuğba Özay'ın ısrarlarıyla altın alırken, geceye katılan Turkcell Süper Lig hakemlerinden Vedat Yüksel de Mersin İdmanyurdu'na destek vermek amacıyla bir adet altın satın aldı.

Gece, Türk Sanat Müziği'nin sevilen sesi ünlü sanatçı Muazzez Ersoy'un verdiği konserle sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 13:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 85.104.157.xxx Tarih : 14.06.2007 23:51:18
mersin idmanyurdunu a katagorsinde değil süper ligde görmek isteriz kimse kimseyi kandırması antalyadakiler...