8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mersin İtfaiyesi'ne araç desteği

Mersin'in kardeş kenti Almanya'nın Oberhausen Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne hibe edilen 5 kurtarma aracı, törenle hizmete girdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevlendirilen araçların tanıtımında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Almanya'nın Oberhausen kenti ile geliştirdikleri kardeş şehir ilişkisi çerçevesinde kendilerine 5 adet kurtarma aracının hibe edildiğini söyledi. Gelen araçlarla birlikte Mersin itfaiye teşkilatı'nın araç sayısında artış meydana geldiğini belirten Özcan, araçların yanı sıra 120 adet yanmaz itfaiye elbisesi ve 200 adet eldivenin de teşkilat bünyesine dahil edildiğini kaydetti. Özcan, iki şehir arasındaki ilişkilerin her anlamda üst düzeyde olmasının getirdiği avantajlardan yararlandıklarını söyledi.

İtfaiye teşkilatına 3 yıl önce 54 ve 37 metre uzunluğunda araçların da alındığını hatırlatan Özcan, teşkilatın makine ve teçhizatını daha da güçlendirme yoluna gideceklerini ifade etti.

Oberhausen İtfaiye Daire Başkanı Wolfgang Tingler ise, kardeş kent Mersin'e itfaiye araçlarını getirip teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, iki kent arasındaki ilişkilerin üst düzeyde olmasının sevindirici olduğunu belirtti. Mersin'e ikinci kez geldiklerini ve bu kenti çok sevdiklerini kaydeden Tingler, araçların kullanımı ile ilgili olarak Mersin itfaiye teşkilatı personeline de gerekli eğitimi verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Wolfgang Tingler araçların hibe belgesini Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a teslim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 19:01:35
Güncelleme :30 Ağustos 2007 Perşembe 19:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah ten IP: 212.175.112.xxx Tarih : 2.01.2008 11:47:52

bence bu araçlar mersin itfaiyesine hayırlı olacak.en büyük mersin