4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin İY kalesine duvar ördü

MERSİN İDMANYURDU KALESİNE DUVAR ÖRDÜ

Bank Asya 1. Ligi takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Avusturya'da üçüncü etap kamp çalışması gerçekleştiren Kırmızı-lacivertliler, sezona da iyi bir başlangıç yapıp, ligde de istikrarlı bir tablo ortaya koymak istiyor.

Avusturya'nın Viyana kentine bağlı Vösendorf kasabasında çalışmalarını sürdüren Mersin temsilcisinde antrenmanlar oldukça keyifli ve çekişmeli geçerken, takımın kalecileriyse yeni sezonda oldukça iddialı. Bir dönem Galatasaray formasını da giyen ve şimdilerde Mersin İdmanyurdu kalesini koruyan Kerem İnan, takım olarak iyi bir hava yakaladıklarını ve bunu ligde de sürdürmek istediklerini dile getirdi. Bu sene geniş ve alternatifli bir kadro oluşturulduğunu ve bunun da takım içindeki rekabeti arttırdığına dikkat çeken İnan, "Aramızda tatlı bir rekabet var ve bu da beraberinde başarıyı getirecektir. İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz ve bunu lige de yansıtıp, belirlenen hedefe doğru emin adımlarla ilerlemek istiyoruz" dedi.

 

"RAKİP FORVETLERE ÇOK FAZLA GOL ŞANSI VERMEYECEĞİZ"

Yapılan transferlerle birlikte daha da güçlendiklerini anlatan İnan, bu sezon rakip forvetlere de çok fazla gol şansı vermeyeceklerini iddia ederek, takıma sonradan dahil edilen Eser ve Cengiz ile de iyi bir üçlü oluşturduklarını kaydetti. Çanakkale Dardanelspor'dan transfer edilen ve 1.96'lık boyuyla dikkat çeken Eser Altın ise, gerek Kızılcahamam, gerekse de Avusturya kampının kendileri açısından oldukça önemli olduğunu ve herkesin teknik heyetin gözüne girebilme adına var gücüyle çalıştığını ifade

etti. Her mevkide olduğu gibi kalede de tatlı bir rekabetin var olduğuna dikkat çeken Altın, kendisinin de kadroya girebilme adına sahada güzel şeyler yapmaya çalıştığını belirterek, Kerem ve Cengiz ile de çok güzel bir uyum sağladıklarının altını çizdi.

 

"MERSİN İDMANYURDU'NDAN MİLLİ TAKIMA"

Geçtiğimiz sezon Samsunspor'da forma giyen İsviçre doğumlu 23 yaşındaki Cengiz Biçer de kaledeki yerini almak için var gücüyle çalışanlardan. Aynı zamanda da Liechtenstein A Milli Takım kalesini de koruyan Biçer, milli takımdaki başarılı çizgisini Mersin İdmanyurdu'nda da ortaya koymak istediğini belirtti. Liechtenstein'in 11 Ağustos'ta İzlanlanda ile oynayacağı hazırlık maçı nedeniyle kadroya dahil edildiğini hatırlatan Biçer, bu nedenle takımının Avusturya kampından erken ayrılacağını ve 8 Ağustos'taki sezon açılışına da katılamayacağı için üzgün olduğunu söyledi. Milli takımda yer almanın kendisi için önemli olduğu kadar Mersin İdmanyurdu'nun kalesini koruyabilmenin de önemli bir başarı olduğunu anlatan Cengiz Biçer, "Mersin İdmanyurdu'nda olduğum ve burada Kerem İnan ve Eser Altın gibi isimlerle çalıştığım için şanslıyım. Henüz gencim ve öğrenecek çok şeyim var. Burada iyi bir ortam yakaladım ve her geçen gün kendimi daha da geliştiriyorum. Kimin kaleye geçeği hiç önemli değil, önemli olan takımın başarısı. Ben de diğer arkadaşlarım gibi formayı kazanabilmek için var gücümle çalışıyorum. Ama bu yıl kaleye kim geçerse geçsin, rakip forvetlere çok fazla gol şansı vermeyecektir. Buna yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

MERSİN İDMANYURDU KALESİNE DUVAR ÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 16:10:02
Güncelleme :1 Ağustos 2010 Pazar 16:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yusuf USLU IP: 85.104.237.xxx Tarih : 1.08.2010 22:54:17

Süper lig yolunda sevgili takımıma başarılar diler inşaallah bank asya liginini başarıyla tamamlar ve süper lige çıkar. Güzel Mersinimizi süper ligde görmek istiyoruz.