4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin İY'de hedef ilk 6

Yeni sezonda Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu, hedefini 'ilk 6' olarak belirledi. Dış transferde 13 futbolcuyu renklerine bağlayan Kırmızı-lacivertliler, ligin ilk maçında deplasmanda oynayacağı Boluspor maçı hazırlıklarını da sürdürüyor.

Teknik Direktör Serhat Güller, yepyeni bir ekip oluşturduklarını ve bu nedenle de zamana ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, belirlenen hedefe ulaşabilmek için transferde ince eleyip sık dokuduklarını, bununla birlikte kaliteli ve deneyimli oyuncuları kadrolarına dahil ettiklerini anlattı.

Mersin İdmanyurdu'nun ortaya koyacağı futbol ve alacağı sonuçlarla da Bank Asya 1. Lig'de her zaman söz sahibi olacağını iddia eden Serhat Güller, gerek taktiksel anlamda, gerekse de futbolcular arasındaki uyumun da tam olarak sağlanması halinde sezon içinde çok fazla sıkıntı yaşamadan, zirveyi zorlayarak yollarına devam edebileceklerini söyledi.

Güller, "Bugün gelinen noktada Mersin İdmanyurdu adına yapılması gereken çok şey var. Bunlardan birkaçını yapabilirsek, çok büyük bir başarı elde edebiliriz. Bu noktada da öncelikli çözmemiz gereken sorun tesis konusu. Ardından da saha sorununu çözmemiz gerekiyor. Tüm bunları da kurumsal bir kimlik altında yapma zorunluluğumuz var. Bunları yerine getirdiğimiz zaman önemli bir potansiyele sahip olan Mersin'de başarı da kendiliğinden gelecektir.Tabi bunları yapılırken, futbol takımı olarak bizlerin de elimizi taşın altına koyup, başarıdan başarıya koşmamız gerekiyor. Dolayısıyla tek bir hedefimiz yok. Birden fazla hedefimiz var. Aynı anda bunları yakalamak zorundayız" dedi.

Tesis sorununun çözülmesi halinde Mersin İdmanyurdu'nun da şampiyonluğu kovalayıp, ipi göğüsleyebilecek bir pozisyona girebileceğini savunan Güller, bunu başarabilmek için de ligde oynayacakları karşılaşmalardan puan ve puanlar almak zorunda olduklarını dile getirdi. Güller, ligdeki hedeflerininse öncelikli olarak ilk 6 içinde yer alıp, sezon sonunda da şampiyonluğa ulaşabilmek olduğuna dikkat çekerek, "Bunu ne kadar gerçekleştirebiliriz bilmiyorum ama biz teknik heyet ve futbolcular olarak, Mersin'e ve Kırmızı-Lacivertli taraftarlara olan güvenimiz tam. Elimizden gelen her şeyi de yapacağız" diye konuştu.

Öte yandan sezonun ilk karşılaşmasında Boluspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Mersin İdmanyurdu'nda tüm hesaplar galibiyet üzerine yapılıyor.

Macit Özcan Spor Kompleksi'nde bu maçın hazırlıklarını sürdüren Mersin temsilcisinde Batista ile ayağı kırılan Veysel'in tedavilerinin sürdürüldüğünü, Faruk, Tuna ile Zafer'in de hafif sakatlığı bulunduğu öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 17:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?