5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin İY'nin zirve keyfi

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda zirve keyfi yaşanıyor.

Hafta sonu ligde oynanan 'Mersin Derbisi'nde takipçisi Tarsus İdmanyurdu'nu 2-1'lik skorla geçip koltuğunu sağlama alan Kırmızı-Lacivertliler, şimdi de gözünü Beykoz 1908 maçına çevirdi.

Teknik direktör Ercan Albay, Tarsus karşılaşmanın kendilerini olduğu kadar ligdeki sıralama açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, aynı kentin iki kardeş takımı arasında oynanan mücadelenin de derbiye yakışır bir şekilde geçtiğini anlattı. Her iki takımın da kazanma arzusunu sahaya yansıttığını kaydeden Albay, "Çok kritik bir galibiyet aldık. Futbolcularım kendilerine verdiğim talimatları sahada harfi harfine yerine getirdi. Her iki takım da iyi mücadele etti. Yakaladığımız net gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Son vuruşlarda etkisiz kaldık ancak kazanan taraf olmak güzel. Bu yüzden de mutluyuz" dedi.

Maça hızlı başladıklarını ve bu temponun da kendilerine rakip kalede erken gol bulmalarını sağladığını dile getiren Albay, 90 dakika içinde temponun zaman zaman düşüş göstermesine rağmen, yine de iyi oynadıklarını ve istediklerini elde ettiklerini belirtti.

Albay, ani gelişen Tarsus atağında savunmanın dengesiz yakalandığını ve kalelerinde golü gördüklerini ifade ederek, "Şampiyonluğa oynayan bir ekip olarak bu tür goller yemememiz gerekiyor. Aynı şekilde geçen hafta Eyüpspor karşısında da kalemizde gol görüp, maçtan 1-1'lik skorla ayrılmıştık. Eksikliklerimizi giderip, her geçen hafta daha iyi olmak zorundayız" diye konuştu.

Karşılaşmada her iki ekibin de taraftarlarının tribündeki yerlerini almasıyla birlikte maçın kalitesini de arttırdığını savunan Ercan Albay, Tarsus İdmanyurdu'nun iyi bir ekip olduğunu ve bu gruptan iki kardeş takımın da el ele verip, bir üst lige çıkmasını arzu ettiklerini söyledi. Albay, Mersinli futbolseverlerin kendilerine verdiği desteğin de oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, sahada mücadele eden futbolcularla, tribünlerde takımını desteklen taraftarların bütünleşmesi halinde de şampiyonluğun kaçınılmaz olduğunu anlattı. Albay, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Artık Tarsus maçı geride kaldı ve önümüze bakmamız gerekiyor. Bu hafta sonu deplasmanda Beykoz ile karşılaşacağız. Rakibimiz gerek iç, gerekse de dış sahada iyi mücadele ediyor. Rehavete kapılmadan, rakibimizi de küçümsemeden çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Her zaman söylediğim gibi, bu Play-off'ta yer alan her takım kendi grubunda birinci olup da buraya geldi. Her takımın şampiyonluk şansı yüzde 10. Sonuçta üst sıralarda şampiyonluk mücadelesi verilirken, alt sıralarda da ilk 5 savaşı veriliyor.

Hiçbir takım geriye düştü diye yarıştan kopacak değil. Biz kendimize inanıyor ve güveniyoruz. Sezon sonunda mutlu sona ulaşıp, yılların özlemini dindireceğiz"

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 16:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?