8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mersin Kapalı Cezaevi’nde isyan

Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde dün saat  21.00 sıralarında başlayan isyan 23.30'da sona erdi. İsyanın 2 ayrı koğuşta kalan mahkumların birbirleri arasındaki kavgayla başladığını bildiren Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, olayda büyütülecek bir şey olmadığını, 15 dakikada kontrol altına alındığını, isyan sırasında ölen ya da yaralananın bulunmadığını açıkladı. 

Kuyu, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, cezaevinde yaşanan olayın kısa zamanda kontrol altına alındığını belirtti. Olayın, bir koğuştaki hükümlülerin bir hasta olduğunu söyleyip görevlilere kapıyı açtırdıktan sonra bir başka koğuşa saldırmasıyla başladığını ifade eden Kuyu "Ancak oraya girememişler. 

Bu sırada biz geldik. Onlarla konuştum ve herkes koğuşuna gitti. Şu anda sayım yapılıyor. Arama yaptık. Herhangi bir sorun yok, ölü yok, yaralı yok. Mahkumların tamamı koğuşlarda. İki koğuş arasında nasıl bir husumet olduğunu bilmiyoruz. 30-35 kişi arasında yaşanan bir olay. Şu anda olaya hakimiz, bir sorun yok" dedi. 

Olaylar sırasında bir yatağın yandığını, bunun yanında sadece 1 çocuğun kafasına küçük bir cisim isabet ettiğini dile getiren Kuyu "Yaralı denebilecek bir kişi bile yok. 

Olay siyasi değil, sadece iki koğuş arasındaki bir husumetten kaynaklanan kavga. Olayın bu şekilde büyütülmesi doğru değil. Ambulansları da tedbir amaçlı çağırdık. Boş geldiler, boş gittiler" diye konuştu. Cemil Kuyu, sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını, bu olayı kim çıkarttıysa gereken kanuni işlemin yapılacağını da sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 09:47:58
Güncelleme :30 Ocak 2007 Salı 09:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?