2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Kongre Merkezi açılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, Atatürk Parkı içerisinde yapımını gerçekleştirdiği Kongre Merkezi 3 Haziran 2008 Salı günü açılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Atatürk Parkı içerisinde Valilik binasının karşısına 60 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen Kongre Merkezi'nin resmi açılışını 3 Haziran'da yapacaklarını belirtti.

Yapımına yaklaşık 1.5 yıl önce başlanan Kongre Merkezi'nde çalışmaların sona erdiğini kaydeden Özcan, Mersin'in çehresini değiştirecek olan Kongre Merkezi'nin açılışının 3 Haziran 2008 tarihinde başlayacak olan Türk Müziği Festivali ile gerçekleşeceğini ifade etti.

Atatürk Parkı içerisinde 60 dönümlük arazide bir göl üzerine inşa edilen Kongre Merkezi bünyesinde bin kişilik salonun yanı sıra, 2 adet de küçük salon bulunduğunu belirten Özcan, söz konusu tesis bünyesinde ayrıca geniş bir otopark ile çay bahçelerinin yer aldığını kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin onur projelerinden birisi olan Kongre Merkezi'nin hayata geçmesi ile Mersin'de kongre turizminde de büyük bir canlılık beklediklerini ifade eden Özcan, Kongre Merkezi'nden tüm okullar, sendikalar, odalar, dernekler, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının rahatlıkla faydalanabileceğini belirtti. Özcan, 5 gün sürecek Türk Müziği Festivali'nde tüm etkinliklerin Kongre Merkezi'nde gerçekleşeceğini ifade etti ve tüm Mersinlileri tesisi görmeye davet etti.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 14:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?