4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin kritik virajda

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde işler yolunda gitmiyor.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Galatasaray Cafe Crown'a teslim olan Turuncu-Mavililer, son olarak evinde Efes Pilsen'e 85-72'lik skorla boyun eğdi.

Efes Pilsen karşılaşmasının kendileri için çok zorlu geçtiğinin altını çizerek, rakiplerinin gücü ve kalitesi hakkında da yorum yapmak istemediğini vurgulayan Başantrenör Mete Babaoğlu, maçın genelinde başa baş bir oyun ortaya koyduklarını anlattı. Özellikle 35 dakika sahada çok iyi mücadele ettiklerini kaydeden Babaoğlu, "Ama yine de işin sonunda tecrübenin ağır bastığı ve Efes Pilsen'in hücumları özellikle daha bilinçli kullandığı bir son 5 dakika yaşadık. Dolayısıyla bu süredeki hatalar maçı kazanmamıza engel oldu" dedi.

Efes Pilsen maçının artık geride kaldığını ve önlerinde 4 maçlık zorlu bir seri olduğuna dikkat çeken Babaoğlu, söz konusu seride elde edecekleri maksimum galibiyetlerin aynı zamanda da ligdeki konumlarını belirleyeceğini savundu. Bundan sonraki çalışmaları da buna göre yapacaklarını belirten Babaoğlu, özellikle oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşadıklarının altını çizerek, bu durumun maça da yansıdığını ve öne geçtikleri anda skoru korumakta zorlandıklarını ve rakiplerine teslim olduklarını söyledi.

Transferle ilgili olarak kendisine yöneltilen sorulara da yanıt veren Mete Babaoğlu, mevcut imkanlar dahilinde kurabilecekleri en iyi kadroyu kurduklarını ifade ederek, ligdeki 'yabancı sınırlaması' da göz önüne alındığında eldeki yeni bir yabancı oyuncu transferininse söz konusu olmadığını vurguladı. Babaoğlu, "Bugün kadromuzda yer alan Türk oyuncuların içinde maç başı yaklaşık 16 sayı ortalamasıyla oynayan Nedim'in rolü çok fazlaydı. Sakatlığı bizi olumsuz yönde etkiledi. Bu süreç içerisinde Türk

oyuncu sokabilmek için zaman zaman iyi oynayan yabancıyı sahadan çıkarmak zorunda kaldım. Oyun kurucularımızdan biri ameliyat oldu. Şu anda bir takviye yapacak durumumuz yok ve mevcut kadroyla da yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 11:24:01
Güncelleme :29 Kasım 2010 Pazartesi 12:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?