8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mersin limanında devir gerginliği

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirilen Mersin Limanı'nda devir işlemleri son aşamaya gelirken, limanda alıcı firma çalışanları ile liman çalışanları arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik, Liman-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Recep Özbey'in de araya girmesiyle büyümeden önlendi. 

Alınan bilgiye göre, 11 Mayıs Cuma günü ihaleyi kazanan PSA-Akfen firmasına devredilecek olan Mersin Limanı'nda, devir işlemleri hız kazandı. Bu çerçevede ihayeli kazanan firma görevlileri, Ankara'dan gelen Limanlar Daire Başkanlığı personeli gözetiminde demirbaş saptamalarına başladı. Bu çalışmalar devam ettiği sırada, bu akşam saatlerinde Mersin Limanı çalışanları ile ihaleyi kazanan firma görevlileri arasında Liman A Kapısı önünde arbede yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından liman çalışanları, Mersin Liman İşletme Müdürlüğü'ne giderek yetkililere durumu bildirdi ve bölgeye çevik kuvvet polisi sevkedildi. 


Liman-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Recep Özbey de, yaşanan gelişmeler üzerine Mersin Limanı'na gelerek yetkililerle görüştü. Özbey, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay 1. Dairesi'nin devre onay vermesinden sonra, devre ilişkin işlemlerin başladığını hatırlatarak, "O çerçevede PSA-Akfen yetkilileri, Limanlar Daire Başkanlığı'ndan gelen görevliler nezaretinde demirbaş saptamasına başladı. Ancak bugün yaşanan huzursuzluğun nedeni, ihaleyi kazanan firma görevlilerinin, devlet memurlarının nezareti dışında keyfiyete dayalı, çalışanları kışkırtan, tahrik eden bir tavır izlemiş olmalarından kaynaklanmıştır. Liman A Kapısı önünde liman çalışanları ile firma koruma görevlileri arasında arbede yaşanmış ve koruma görevlilerinin belindeki silahı çıkarmaya yeltendiği görülmüştür" dedi. 

Özbey, bu konuyla ilgili yarın liman önünde açıklama yapacaklarını de belirtirken, bundan sonraki sürecin de dikkatle izleneceğini kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2007 Pazartesi 23:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?