5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin Limanı'nda eylem sürüyor

Mersin Limanı'nda bir taşeron firmada çalışırken işten çıkartılan işçilerin başlattığı eylemde 100. güne girildi. Aileleriyle birlikte eylemlerine devam eden işçiler, taleplerinin kabul edilerek işlerine geri dönmek istiyor.

Mersin Limanı'nda yükleme-boşaltma ve nakliye işlerini yapan bir firmada çalışırken, işten çıkartılan liman işçilerinin başlatmış olduğu eylem devam ediyor. Liman A Kapısı önünde eylemlerini sürdüren işçiler, yarım günlük iş bırakma eylemi yapan Mersin Defterdarlığı ve Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları da destek verdi. Liman işçileriyle birlikte omuz omuza halaylar çeken memurlar, daha sonra ortak bir açıklama yaptı.

TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, işten çıkartılan liman işçilerinin tek suçunun Anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olmak olduğunu iddia ederek, sorunun çözümü noktasında başlatılan girişimlerin de sonuçsuz kaldığını anlattı.

Yılmaz, "Defalarca uyardık, bizi tehditlerle yıldıramazsınız, liman işçilerini işten çıkartarak onları susturamazsınız. Biz, limana halaylarla girip, sendikal haklarımızı sonuna kadar kullanmak istiyoruz. Bu noktada da kararlıyız" dedi.
Şu anda limanda çalışan işçilerin 2009 yılı Mart ayı maaşlarının ödenmediğini, bunun yanında da işten çıkartılan işçilerin de işlerine son verildiği ayın maaşını da hala alamadığını ileri süren Yılmaz, bu durumun yasadışı bir tutum olduğunu ve işverenin de bir an önce işçilerin maaşlarını ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Mersin Limanı'nda yaşanan sorunun ancak işten çıkartılan işlerin yeniden işlerinin başına dönmesi, Anayasal hakları olan sendika haklarını kullanmasıyla çözülebileceğini savunan Yılmaz, bu noktada da işverenden çözüm yolunda adım atmasını beklediklerini söyledi.

Liman alt işvereni olan Akan-Sel'in sözleşmesinin feshedileceği ve şu anda limanda çalışan işçilerin de işten çıkartılacağı yönünde duyumlar aldıklarını anlatan Gürel Yılmaz, "Biz Akan-Sel yokken de limanda çalışıyorduk, şimdi de limanda çalışıyoruz. Her ne olursa olsun, biz başlatmış olduğumuz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Taleplerimiz kabul edilinceye kadar da buradayız. Kararlıyız ve bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 19:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?