8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mersin Limanı'nda işçi-işveren kavgası

Mersin'de, işlerin yürümediğini iddia ederek eylem yapan liman işçileri ile limanı devralan PSA Afken Grubu yetkilileri ve güvenlik amiri arasında kavga çıktı. 


Bir süre önce PSA Afken Grubu'na devredilen Mersin Limanı'nda işlerin yürümediğini öne süren işçiler, sabah saatlerinde iş bırakarak liman önünde eylem yaptı. İşçilerle konuşmak için aralarına giren Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan ile işçiler arasında tartışma çıktı. İşçiler, eylemi sona erdirmelerini isteyen Tezkan'a tepki göstererek, üzerine yürüdü. Çıkan arbedede, Genel Müdür Yardımcısı Tezkan işçiler tarafından tartaklanırken, araya giren şirket yetkilileri Tezkan'ı güçlükle limanın içerisine aldı. 


Daha sonra işçilerin arasına giren güvenlik amiri ile işçiler arasında tartışma çıktı. Olay yerine gelen polisler, güvenlik amiri ile işçileri ayırırken, işçiler de sakinleştirildi. Çevik kuvvet ekipleri ise liman önünde geniş güvenlik önlemi aldı. 


İşçiler, kendilerine küfredildiğini ileri sürerek özür dilenmesini isterken, eylem nedeniyle Mersin Limanı'nda işlerin bir süre durduğu belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 23:22:28
Güncelleme :8 Haziran 2007 Cuma 23:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?