5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin Limanı'nda mutlu son

Mersin Limanı'nda taşeron bir firmaya bağlı olarak çalışırken işten çıkartılan işçilerin başlattığı eylemde uzlaşma sağlandı. Taraftar arasında henüz resmi imza atılmazken, 140 işçinin ilk etapta, kalan 49 işçinin de 1 ay içinde yeniden işlerinin başına dönmesi bekleniyor.

Liman A Kapısı önünde işçilerle birlikte ortak açıklama yapan Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Genel Başkanı Kenan Öztürk, limanda çalışan işçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduğu için işten çıkartıldığını ileri sürerek, söz konusu işçilerin başlattığı eylemin 128. gününe girdiğinü belirtti.

Öztürk, bugün gelinen noktada görüşmelerin devam ettiğini ve henüz hiçbir şeyin bitmediğini ifade ederek, "İşveren ve ana şirketin bize sunmuş olduğu teklif; ilk etapta 140 işçinin hemen işbaşı yapması, geri kalan 49 işçinin de 1 ay içinde işlerinin başına dönmesi yönünde. İlk günden bu yana Mersin Limanı'nda çalışma barışının sağlanmasının tek yolunun işten atılan işçilerin yeniden işe alınması, çalışanların sendikal haklarına da saygı gösterilmesi olduğunu defalarca dile getirdik. Baskıyla, sindirmeyle bu işin çözülemeyeceğini de anlatıp durduk" dedi.

Mersin Limanı'nda verilen mücadeleyle birlikte olumlu bir sürece girildiğini kaydeden Öztürk, buna rağmen henüz hiçbir şeyin netlik kazanmadığını ve görüşmelerin de devam ettiğinin altını çizdi. Öztürk, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulup, limanda iş barışının sağlanmasından yana olduklarını dile getirerek, "Mücadelemiz bitmedi aksine taleplerimiz kabul edilinceye kadar büyük bir kararlılıkla devam edecek" diye konuştu.

Mersin Limanı'na gelerek eylemdeki işçilere destek veren EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ise, Türkiye'de işçi sınıfının sendikal mücadelesinin her zaman zorluklarla sürdürüldüğüne işaret etti. Tüzel, sendikal hakların her zaman kağıt üzerinde kaldığını, işçi sınıfının sadece örgütlü gücüyle söz konusu haklarını kullanabildiğini ve Mersin Limanı'ndaki işçilerin başlatmış olduğu eylemin de bunun en güçlü örneği olduğunu savundu.

Konuşmaların ardından işten çıkartılan liman işçileri, Mersin Limanı A Kapısı önündeki bekleyişlerini sürdürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 16:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?