5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin Limanı'nda olay var!

Mersin Limanı'nda taşeron bir firmaya bağlı olarak çalışırken işten çıkartılan işçiler, liman girişinde olay çıkardı. Limana işçi taşıyan araçların önünü kesen ve kendilerini araçların önüne atan işçilerle polis arasında arbede yaşandı.

Hızını alamayan işçiler daha sonra Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP) binasının camlarını taşlarken, limana girmeyi başaran bir kişi ise 1 numaralı vincin tepesine, 'İşimizi istiyoruz' yazılı pankart astı.

Mersin Limanı önünde yaklaşık 125 gündür eylemde olan işçiler, bu sabah yine Mersin Limanı A Kapısı önüne gelerek eylemlerine devam etti. Sendikaya kayıtlı oldukları için işten çıkarıldıklarını ileri süren işçiler, limana işçi taşıyan araçların önünü kesti. Servis araçlarını tekmeleyen ve önlerine yatarak limana girişlerini engellemeye çalışan işçilerle polis arasında arbede yaşandı. Taşkınlık yapan işçilere bir yandan polis müdahale ederken, diğer yandan kendi arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Olaylar sırasında, bazı işçi ve sivil polis memurları araç altında kalarak ezilme tehlikesi geçirdi. İşçilerin saldırısından kurtulmaya çalışarak hareket eden bir servis otobüsü, girişteki polis ve işçilere çarptı. Polisin müdahalesine rağmen bir türlü sakinleştirilemeyen işçiler, daha sonra Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP) binasına yönelerek camlarını taşladı. Taşlama sırasında binanın bazı camları kırılarak hasar gördü. Öfkeli işçiler, bu sırada yaralı bir kişiye müdahale için gelen ambulansın önünü kesmeye çalıştı. Öfkeli kalabalığa polis, çevik kuvvet ekipleri ile müdahale etti.

Attıkları sloganlarla eylemlerine devam eden işçilerden bazıları da limanın tel örgülerine tırmanarak içeriye girmek istedi. İşlerine geri dönmek istediklerini haykıran işçileri, yine kendi arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada limana girmeyi başaran eylemci bir işçi, 1 numaralı vincin tepesine çıkarak, "İşimizi istiyoruz" yazılı pankart açtı. Kimliği belirlenemeyen işçinin vinç üzerindeki eylemi devam ederken, liman görevlileri ve polis işçiyi bulunduğu yerden inmesi için ikna etmeye çalışıyor.

Yaşanan olaylar nedeniyle emniyet güçlerinin limanın girişinde çevik kuvvet ekipleriyle aldığı yoğun güvenlik önlemleri ise sürüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 13:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
soysal AKSOY IP: 78.163.50.xxx Tarih : 9.05.2009 20:07:37

mersin limanında çalışan  işçilerin hepsi akansel taşeron firmasıdır vede bu işçileri çıkarma sebebleri hem krizden hemde işçilerin sendikaya üye olmalarından  kaynaklanıyor bir insan  durduk yere işten çıkartılmaz bir kaç kişinin lafına kanarak birlik olup grev yapmaya başladılar çok cahil insanlar vardı işçilerin içinde onlarıda zorladılar kendileri gibi yaptılar işlerinden oldular bende mersin limanında çalışıyorum ve halada çalışmaya devam ediyorum benim acentam farklı diğerlerinle kıyaslanamaz bende böyle olmasını istemezdim ama şunu herkez bilsin taşeron firması  mps acentasına devretti herşeyini  ama birde şu açıdan bakalım duyulmuş bir firma akansel birden bire devretme yapabilirmi sizce bence yapamaz o yüzden işçilerin hepsi bu grevden vaz geçsin diye devretmiş gibi gösterdi ama hala akansel yani taşeron firması devam edecek içerden.