2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Limanı'nda patlayıcı madde

Mersin Limanı'nda İran'dan gelen ve Venezuella'ya gidecek olan 22 konteynır içerisinde nitrat ve sülfit maddesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye, İran'dan Mersin Limanı'na kara yoluyla gelen ve içinde dönüştürüldüğü taktirde bomba yapılabileceği ifade edilen malzemelerin bulunduğu 22 konteynıra el konuldu.

Mersin Limanı'ndan gemi ile Venezuella'ya gönderilmek üzere iken Mersin Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ekipleri tarafından son anda fark edilen konteynırların, yapılan evrak kontrollerinde ise traktör parçaları bulunduğu belirlendi. Ancak konteynırlarda yapılan aramada variller içerisinde nitrat ve sülfit maddesi ile çeşitli kimyasal malzemeler ele geçirildi. Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba uzmanlarınca da incelenen malzemelerle ilgili olarak Türkiye Atom Endüstrisi Kurumu'ndan da uzman ekip istendi. Uzmanların yaptığı incelemede radyoaktif madde tespit edilemezken, bulunan malzemelerin incelemesinin sürdüğü öğrenildi. Konteynırlar özel bölgeye alınarak korumaya alınırken, yanına da ateşle yaklaşılmaması konusunda uyarı levhaları asıldı.

Konuyla ilgili Gümrük Müsteşarlığı'nca inceleme başlatıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 17:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?