5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin Limanı'nı da kriz vurdu!

Mersin Limanı'nda bir taşeron firmada çalışırken işten çıkarılan işçilerin sayısı 67'ye yükseldi. 3 işçiye daha sözleşmelerinin uzatılmayacağı bildirilirken, Türk-İş Mersin Temsilcisi Adil Alaybeyoğlu ise, işten çıkartmalara global krizin gerekçe gösterilmesinin gerçekle bağdaşmadığını savundu.

Mersin Limanı'nda işten çıkartılan işçilerin başlatmış olduğu eylem devam ederken, işten çıkartılanların da sayısı artıyor. Firma tarafından 3 işçiye daha sözleşmelerinin uzatılmayacağı tebliğ edildi.

İşten çıkartmalara tepki gösteren Türk-İş Mersin Temsilcisi Adil Alaybeyoğlu, Liman A Kapısı'nda işçilerle birlikte yapmış olduğu ortak açıklamasında yaşananların bir kıyım olduğunu ileri sürdü. Alaybeyoğlu, global kriz bahane edilerek işçilerin işten çıkartılmasının da yalandan ibaret olduğunu vurguladı.

Bugüne kadar yetkililerle görüşme taleplerinin kabul edilmediğini kaydeden Alaybeyoğlu, "Eğer bizimle görüşmüyorlarsa o zaman burada başlayacak her türlü mücadelenin de sonuçlarına katlanacaklar. Liman işçilerinin bu mücadelesi, ülke geneline ve dünyanın dört bir yanındaki emek cephesine taşınacak. Henüz yolun başındayken, MIP ve Akan-Sel yetkililerine bir kez daha sesleniyoruz; işçilerin örgütlenme hakkına saygı göstererek, işten atılan işçilere derhal işbaşı yaptırılmalıdır. Biz çözümden yanayız ve yetkili sendika yok sayılarak bu iş çözülemez" dedi.

TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz da, işten çıkartılmalara tepki gösterilmesi amacıyla başlatılan eylemin 11 günü geride bıraktığını hatırlatarak, taleplerinin kabul edilinceye kadar da eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını anlattı. Yılmaz, "Amacımız anayasal haklarını kullandıkları için işten atılan üyelerimizin yeniden işlerine dönmelerini sağlamaktır. Amacımız anayasal ve demokratik haklarımıza saygı gösterilmesini sağlamaktır. Ve bu gerçekleşene kadar da mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 20:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim IP: 78.163.51.xxx Tarih : 17.01.2009 16:50:48

liman cayır cayır calışıor nasıl kriz oluorkii bunlar hep bahane