3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin lojistikte kilit noktada

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Fuar Komitesi Başkanı Şahin Öder, Mersin'in lojistik sektöründe kilit noktada yer aldığını, bu nedenle de Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki merkezi konumu itibariyle de lojistiğin merkezi haline geldiğini vurguladı.

Öder, 14-17 Ekim tarihleri arasında Mersin'de düzenlenecek olan; 'Lojistik ve Transport Fuarı' ve 'Dış Ticaret Lojistiği Konferansı' hakkında açıklamalarda bulundu. Öder, 3 yıl önce çadırda başlatılan çalışmaların bugün modern tesislerde konferans ve seminerlerle desteklendiğini, Mersin'in daha iyi bir noktaya taşıması için yapılan çalışmalar dikkate alındığında; fuar organizasyonlarının öneminin de ortaya çıktığını söyledi.

Düzenlenen fuarların Mersin ekonomisine büyük katkı sağladığının altını çizen Şahin Öder, bugün gelinen noktada kentte 5 yıldızlı otel ihtiyacı duyuluyorsa, bunun organize edilen fuarların bir başarısı olduğunu savundu. Öder, söz konusu fuar kapsamında yapılan çalışmaların ardından Alım Heyeti Programı'nda; Mısır, Lübnan, Kırgızistan, Özbekistan, İrlanda'nın yer aldığını, bu ülkeler dışında da Filipinler, İsveç, Irak, Suriye, İran'dan da bireysel olarak ziyaretçiler geleceğinin bilgisini verdi.

Mersin'in barındırdığı potansiyel açısından, lojistik sektöründe uluslararası öneme sahip bir bölge olduğunu ifade eden Şahin Öder; "Küresel firmaların düşük istihdam ve ucuz maliyet yüzünden üretimlerini Uzakdoğu'ya taşımaları, artan taşıma maliyetlerini de beraberinde getirdi. Şimdi bütün dünya; 'Taşıma maliyetlerini nasıl düşürebiliriz?' sorusuna yanıt arıyor. Burada da Mersin kilit konuma geliyor. Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki merkezi konumu onu lojistiğin merkezi haline getiriyor. Bu düşünceden hareketle, başlattığımız lojistik fuarı organizasyonu tüm dünyadan olumlu tepkiler aldı. Sektörün önde gelen firmaları ve ülkeler Mersin'deki fuarda buluşmak için yerini aldı" dedi.

'Dış Ticaret Lojistiği Konferansı'na ilişkin açıklamalarda da bulunan Öder, Mersin'in lojistik sektöründeki öneminin daha iyi tanıtılması açısından etkinliğin oldukça önemli olduğunu, bu noktada da konferansta lojistik sektöründe hazırlanan projelerin de anlatılacağını söyledi. Şahin Öder, organizasyonun merkezi ve yerel kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından organize edileceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 21:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?