4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin markalarını tanıtacak

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kentte üretim yapan firmaların ürünlerinin tanınırlığını artırmak amacıyla "Mersin Markalarını Tanıtım Günleri" düzenliyor. 

Mersin markalarını geliştirme, tanınırlık oranlarını yükseltme, yeni markaların doğmasını teşvik etme ve Mersin'de bir marka kültürünün oluşmasını sağlama amacıyla hazırlanan program, MTSO bünyesinde kurulan komisyon aracılığıyla yürütülecek. Hazırlanan programı basın toplantısıyla tanıtan MTSO Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi, yapılacak çalışmanın, Mersin ekonomisinin büyümesine ve yaratacağı istihdamla sosyo-ekonomik dengelerin sağlanmasına katkı sunacağına inandıklarını ifade etti. 

Oluşturulan komisyonun çeşitli sektörleri hedef aldığını, ancak öncelikli olarak gıda sektörünü hedef aldığını belirten Burakgazi, "Mersin'e ait markalar yaratabilmek, var olanların daha da tanınmasını sağlamak, bu değerlerimizi bir bütün olarak ortaya çıkarmak amaçlı bu çalışma sürdürülürken, birçok Mersin markasının Mersinliler tarafından tanınmadığı, bilinmediği gerçeğini fark ettik. Mersin markalarını tanıtım programına, bu nedenle 'Mersin'de Üretilen Ürünü Mersinli ile Buluşturma Kampanyası' ilave edildi. MTSO'ya kayıtlı bulunan kapasite raporu almış gıda sektöründe üretici olan firmalar ile irtibata geçilerek kampanyaya destekleri istendi" dedi. 

Üretici gıda firmalarının yanı sıra Tarsus, Erdemli, Mut, Silifke, Anamur ticaret ve sanayi odaları ile ulusal ve yerel market zincirlerinden de üretici firmanın yapacağı özel promosyonlara destek istediklerini kaydeden Burakgazi, 14-24 Eylül tarihleri arasında uygulanacak programa Mersin'deki 63 firmanın, ürettikleri ürünlerle katılacağını dile getirdi. Tenzilatlı olarak satışı yapılacak gıda ürünlerinin Mersin'deki 23 market tarafından satışa sunulacağını vurgulayan MTSO Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi, kampanyanın Ramazan öncesine yetiştirilmesinin de özellikle planlandığını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 14:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?