4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin müziğe doyacak

Mersin'de, 21 Eylül'de başlayacak "5. Uluslararası Mersin Müzik Festivali", dünyanın önde gelen seslerini Mersinliler'le buluşturacak. 

Festivalin programı, düzenlenen basın toplantısıyla bugün tanıtıldı. Program hakkında bilgi veren "5. Uluslararası Mersin Müzik Festivali" Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, Avusturyalı Schloss Schönbrunn Orkestrası'nın vereceği konserle başlayacak festivalin, 10 gün boyunca dinleyicilere farklı müzik türlerinden bir ziyafet sunacağını belirtti. 

Açılış konseri öncesi festivale destek verenlere, "Festival Ferman Sertifikası" verileceğini ifade eden Buharalı, ikinci gün programın, müziğini doğu-batı ezgileri ile sentezleyerek oluşturan sanatçı Burhan Öçal ve Drum Quintet'in konseriyle devam edeceğini kaydetti. Buharalı, "Onay Sanat Genç Yetenekler Piyano Güzellemesi ile 7-15 ve 16-18 yaşları arasındaki genç yetenekler sahne alacak. Festival, Murat Kodallı yönetimindeki Çağ Erçağ'ın solist olarak yer alacağı Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) sahne almasıyla devam edecek. Festivalin diğer önemli konuklarından biri ise Kirov Bale Yıldızları. 1860 yılında resmi olarak kurulan, bu yıl 224. kez sezon açacak olan topluluk, bale temsili ile festival izleyicisinin karşısına çıkacak" dedi. 

Festivale, yurt dışından gelen konukların yanı sıra yurt içinden de önemli katılımlar olacağını ifade eden Buharalı, yurt içinde verdiği sayısız konserin yanında, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan'da da birçok konser veren Türk Dünyası Müzik Topluluğu'nun da halka ücretsiz konser vereceğini belirtti. 

Buharalı, "Dünya Mozart Yorum Ödülü" sahibi Avusturyalı Piyanist Roland Batik, İtalyan flüt sanatçısı Vieri Bottazzini ve Tiyatro Tempo'nun da katılacağı festivalin, 2 Ekim'de Koreli Soprano Sumi Jo'nun Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde vereceği konserle son bulacağını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 18:51:05
Güncelleme :12 Eylül 2006 Salı 18:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?