3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin Müzik Festivali başladı

Mersin 7. Uluslararası Müzik Festivali, dünyaca ünlü keman sanatçısı Janne Jansen'in konseriyle başladı.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin açılış galası, Mersin Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda yapıldı.

Galaya Vali Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Selman Ada, Sanat Etkinlikleri Derneği Başkanı Faik Burakgazi ile çok sayıda davetli katıldı

Vali Hüseyin Aksoy, yaptığı konuşmada, Mersin'in aydınlık yüzünün ortaya çıkmasında festivali bir fırsat olarak gördüklerini belirterek "Mersin'i, Uluslararası Müzik Festivali'yle Türkiye ve dünyaya duyurmak istiyoruz. Festival bu boyutu ile gerçekten önemsediğimiz bir çalışma. Bu çalışmaya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sanat Etkinlikleri Derneği Başkanı ve Festival Tertip Komitesi Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi de, Mersin'de sanat yoğunluklu bir hayatın yaşandığını belirterek, "Festivalimizi diğer kent festivallerinden farklı kılan, bütün kent bileşenlerimizin ortaya koyduğu güç ve iradeyle yaşatılıyor olmasıdır. Bu nedenle Mersin'de hayat kültür ve sanat yoğunluklu yaşanır. Kültür ve sanat zenginliğin bir parçası olarak Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ni görüyoruz. Festivalin evrenseli Mersin ile Mersin'i evrenselle buluşturan noktasında kültürler arası diyalogu ve hoşgörüyü geliştirdiğini ve yücelttiğine inanmaktayız. Festivalimizin sürdürülebilirliğini sağlayan herkese teşekkür ederim"Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan ise festivalin Türkiye'de örnek bir çalışma olduğunu her zaman içinde desteklerinin süreceğini söyledi.

Konuşmaların ardından yurt içi ve dışında festivale ve Mersin'e katkıda Ressam Doğan Akça, Ethem Çalışkan, Pavarotti'nin tahtına aday gösterilen Mersin Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Bülent Bezdüz ile Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali İrfan Solmazer'e 'Festival Özel Ödülü' verildi. Daha sonra festivale destek veren 40 kurum ve kişiye de teşekkür plaketi verildi.

Açılış töreninin ardından Hollandalı ünlü kemancı Janine Jansen, Şef Emil Tabakov yönetiminde Bilkent Senfon Orkestrası ile birlikte konser verdi. Jansen, 300 yıllık Stradivari kemanıyla sanatseverlerin karşısına çıkarak Max Bruch'ın 'Keman Konçertosu'nu seslendirdi. Yaklaşık bir saat süren konser sonrasında genç sanatçı dakikalarca alkışlanırken 5 kez bis yaparak sanatseverlere teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 14:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?