4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin Müzik Festivali sona erdi

9. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ SAİNT PAUL KİLİSESİ'NDEKİ KONSERLE SONA ERDİ

Bu yıl 9. düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Tarsus Saint Paul Kilisesi'nde Koreli kardeşlerden oluşan 'Ahn Trio' grubunun verdiği oda müziği konseriyle sona erdi.

20 Mayıs'ta piyanist İdil Biret'in konseriyle başlayan festivale Mersin Kültür Merkezi'nin yanı sıra Kanlıdivane Antik Kenti ve Latin Katolik Kilisesi gibi tarihi ve kültürel açıdan önemli mekanlar ev sahipliği yaptı. Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, festivalin 6-7 ay süren uzun ve yoğun bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. Festivalin hazırlanışında sanatçılarla birlikte 335 kişinin yer aldığını belirten Burakgazi, emeği geçenlere ve kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yerel yönetimler olarak etkinliğe katkı sağladıklarını, ancak asıl emeği mutfaktaki işleri takip eden ekibin verdiğini kaydetti. Kocamaz, "Tarsus'u Mersin'den, Mersin'i de Tarsus'tan koparıp ayıramazsınız, et ve tırnak gibi olmuştur. Mersin'deki birçok faaliyete katıldık. Bundan sonra da katılmaya devam edeceğiz. Mersin'de düzenlenen bir çok etkinlik ve faaliyette Tarsus olarak katıldık ama Mersin'de bizim düzenlediğimiz etkinliklere ise pek ilgi gösterilmedi. Bu festivalin hayata geçmesi için çok sayıda insanımız emek verdi. Ben bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dünyaya hitap eden festival gerçekten çok güzel ve heyecanlı geçti" diye konuştu.

Festivalin kapanış konserinde ise, piyanoda Lucia, kemanda Angella ve viyolonselde Maria Ahn kardeşlerden oluşan 'Ahn Trio' grubu sahne aldı. Konseri izleyiciler ayakta alkışladılar. Konserin sonunda Saint Paul Kilisesi'nin bahçesinde kokteyl verildi.

9. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ SAİNT PAUL KİLİSESİ'NDEKİ KONSERLE SONA ERDİ
9. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ SAİNT PAUL KİLİSESİ'NDEKİ KONSERLE SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 12:46:01
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 15:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?