5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin müzik festivali sona erdi

8. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Tarsus Saint Paul Müzesi'nde Europa Galante'nin kurucusu ve baş keman sanatçısı Fabio Biondi ve 4 arkadaşının verdiği konserle sona erdi.

Festivalin Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, konser öncesinde yaptığı konuşmada, çok sesli evrensel müziği Mersinlilerle buluşturan ve kültürlerarası diyalogun gelişmesine katkıda bulunan festivalin 8 yaşında olmasına rağmen Türkiye'nin ve Avrupa'nın sayılı festivalleri arasında yerini aldığını söyledi.

Burakgazi, "Uzun bir tarihi geçmişe sahip, Akdeniz şehirlerinin güzel kentleri arasında bulunan Mersin'de 8 yıldır başarılı bir ekip çalışmasıyla gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Müzik Festivali yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yönelik kapsamlı bir kültür politikasının ürünüdür. Mersin'e kültürel anlamda bir kimlik kazandıran ayırt edici imge ve öğelerinin başında Mersin Uluslararası Müzik Festivali gelmektedir" dedi.

Fabio Biondi bu özel konserde Giuseppe Sammartini, Dario Castello, Marco Uccellini ve Antonio Vivaldi'den eserlere hayat verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 18:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?