4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin Müzik Festivali'ne doğru

ULUSLARARASI MERSİN MÜZİK FESTİVALİ'NE DOĞRU

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bu yıl 21 Mayıs-3 Haziran 2010 tarihleri arasında 9.su düzenlenecek olan 'Uluslararası Mersin Müzik Festivali'ne gereken her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı ve Müzik Festivali Yürütme Komitesi Başkanı Faik Burakgazi, 'Uluslararası Mersin Müzik Festivali' programını paylaşmak amacıyla Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü ziyaret etti. Festival komitesi üyeleri Özay Öztürk, Ferda Er ve Nuran Kurtuluş'un da katıldığı ziyarette Burakgazi, festivalin başlangıcından bugüne dek düzenlenen tüm etkinliklere katkıları nedeniyle Başkan Türk'e teşekkür etti. Bu yılki festival programının da çok iyi olduğunu, müzik otoritelerinin bu konuda kendileriyle aynı fikri paylaştığını kaydeden Burakgazi, “Mersin'i uluslararası alanda tanıtmak, kültürel ve sanatsal değerlerini dünya platformlarına taşımak, oradaki değerleri Mersin'e getirmek, kültürler arası diyaloga güç vermek, geliştirmek, büyütmek, bizim başlıca amaçlarımızdan. Bütün bunların sonucunda da Mersin'den bir marka kent yaratmayı hedefleyen bir düşüncemiz var” dedi.

Burakgazi, Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin, Merkezi Brüksel'de bulunan 'Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) üye olduğunu da hatırlatarak, “Bu birliğe, dünyanın çeşitli coğrafyalarından saygın festivaller de üye. Buraya üye olduktan sonra uluslararası alanda ciddi anlamda saygınlığımızın arttığını rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Bu da Mersin adına iyi bir sonuç” diye konuştu.

Festivalin, 21 Mayıs-3 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenleneceğini, hazırlıklara da 10 gün önce başladıklarını kaydeden Burakgazi, geçen yılki festivale ilişkin olarak hazırladıkları CD, ulusal ve yerel gazete haberi kupürleri ile birlikte, festivalin sponsoru Paşabahçe Cam tarafından özel olarak dizayn edilen bardakları da Başkan Türk'e hediye etti.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise, hem ziyaretleri hem de festivale katkıları nedeniyle komite üyelerine teşekkür ederek, bir kentin ve o kentte yaşayan insanların gelişmesi için kültürel ve sanatsal etkinliklerin önemine işaret etti. Başkan Türk, “Mersin Uluslararası Müzik Festivali, her yıl biraz daha zenginleşerek ve profesyonelleşerek gelişiyor. Bu festivalin de önceki yıllara nazaran çok daha güzel olacağı, sizlerin çabalarınızdan da anlaşılıyor. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok. Bizler de üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmeye hazırız” dedi.

Komite üyelerini, böylesine anlamlı bir etkinliğe katkılarından dolayı kutlayan ve teşekkür eden Türk, “Bu festival Mersin için büyük bir önem taşıyor ve kent için artık bir marka oldu. Bu markayı hepimiz birlikte korumalı ve zenginleştirmeliyiz. Mersin'imizi uluslararası platformlarda tanıtan çok önemli bir festival. Umarım bundan sonra da devam edecektir” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 17:01:02
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 17:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?