4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin Narenciye Festivali'ne hazır

MERSİN NARENCİYE FESTİVALİ'NE HAZIR

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleşen ve birçok ilçe belediye ile bazı kuruluşların destek verdiği Narenciye Festivali'nde tüm hazırlıklar tamamlandı.

27-28 Kasım tarihlerinde Adnan Menderes Bulvarı Mezitli sahil kesiminde gerçekleşecek festivalle ilgili son hazırlıkları Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir yerinde inceledi. 2 gün devam edecek Narenciye Festivali'nin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Kentimizin tanıtımına büyük katkı sunacak ve narenciye üreticisine bir bakıma destek anlamında düzenlenen bu festivali çok önemsiyoruz. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Akdeniz Bölgesi'nin en önemli tarım ürünlerinden birisi olan narenciye ürünlerinin, Mersin gibi Akdeniz'in incisi bir kentte festival bünyesinde tanıtılması ve adına festival düzenlenmesi gerçekten güzel bir girişim" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki birçok tarihi motifteki yapı ile sanat eserlerinin, narenciye ürünleri ile süslendiğini dile getirerek, "Kültür Park'ın bu kısmı turuncu ve sarı rengine boyanmış durumda. Türkiye'nin narenciye üretiminin yüzde 30'unun, limon üretiminin ise yüzde 70'inin gerçekleştiği Mersin'de, böyle bir festival düzenlenmesi gerekiyordu ve bu işe öncülük ettiğimiz için çok mutluyum. Bu festivale tüm Mersinliler çocuklarını alarak gelsinler. Bu sebeple 27 ve 28 Kasım tarihlerinde bu etkinliğe gelmek isteyen vatandaşlarımız için sabah saat 08.00'den itibaren Cumhuriyet Meydanı'ndan ücretsiz otobüslerimiz hizmet verecek” diye konuştu.

Narenciye Festivali için tüm hazırlıkların sona erdiğini ve son rötuşların yapıldığını belirten Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, “Kültür Park'ta bulunan değişik heykeller ve sanat eserlerinin narenciye ürünleri ile kapatılması ve süslenmesi işlemlerinde sona gelindi. Festival için değişik ülkelerden birçok konuğumuz da Mersin'e gelmiş durumda. Kentimizin tanıtımı için bulunmaz bir fırsat olan bu festivalin en iyi şekilde geçmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

MERSİN NARENCİYE FESTİVALİ'NE HAZIR
MERSİN NARENCİYE FESTİVALİ'NE HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2010 Cuma 16:56:03
Güncelleme :26 Kasım 2010 Cuma 17:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?