3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin offshore'da Stihl sürprizi

Uluslararası Türkiye Offshore Şampiyonası'nın 5. etap yarışı, Mersin'de yapıldı. Z

orlu geçen 5. etap yarışmaları sonunda 'Marmaris Yat Marina' birinci olurken, grup lideri olarak Mersin'e gelen 88 numaralı 'Stıhl' yarışmayı tamamlayamadı.

Uluslararası Türkiye Offshore Şampiyonası'nın 5. ayağı, Mersin'de gerçekleştirildi. Toplam 10 teknenin yarıştığı şampiyonada, 86 numaralı Dalgakıran adlı tekne, sıralama turlarında motorunda meydana gelen arıza nedeniyle yarışa katılamadı.

Barış Meydanı'nın bulunduğu sahilde yapılan şampiyona, teknelerin teknik kontrolden geçirilerek denize indirilmesi ve sürücülerin sağlık kontrolünden geçirilmesiyle başladı. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da izlediği yarışta heyecanlı dakikalar yaşanırken, Mersin halkının yarışa ilgisi geçen yıla oranla az olduğu gözlendi.

Denizin dalgalı oluşu nedeniyle yarışmaya katılan tekneler bir hayli zor anlar yaşarken, 25 tur olarak planlanan yarışlar bu yüzden 20 turda tamamlandı. Denizdeki dalgalanmalar nedeniyle 10 tekne ile başlayan yarışları, ancak 6 tekne tamamlayabildi.

Yaklaşık 1 saat süren yarışta Barbaros Kutlusel ve Şerafettin Aydın'ın kullandığı 10 numaralı 'Marmaris Yat Marina' adlı tekne birinci olurken, Erkan Altınkılıç ve Yiğit Çetin'in kullandığı 34 numaralı 'Franke' adlı tekne ikinci, Burak Öztaygaz ve Turgut Kaynak çiftinin kullandığı 44 numaralı 'Sif Jcb' adlı tekne de üçüncü oldu.
Yarış sonunda dereceye giren teknelerin sürücülerine; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadri Şaman tarafından kupaları takdim edildi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, bugünkü yarışların denizin dalgalı oluşu nedeniyle oldukça zorlu, ancak bir o kadar da zevkli geçtiğini belirterek, Uluslararası Türkiye Offshore Şampiyonası'nın Mersin'in tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

İstanbul Offshore Kulübü'nün Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliği ile düzenlediği Mersin'deki yarışmaların 6. etabı, yarın yine aynı saatte Barış Meydanı'nda yapılacak.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 17:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?