4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin ormanlarına bakım

MERSİN ORMANLARINDA BAKIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Orman Genel Müdürlüğü'nün politika ve hedefleri doğrultusunda, Mersin'de 2010 yılında toplam 49 bin 547 hektar sahada gençlik, kültür ve sıklık bakımı çalışması yaptıklarını söyledi.

Gözükara, yaptığı açıklamada, doğal ve yapay yollarla tesis edilmiş yeni ve genç ormanlarda 2010 yılı bakım çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Ormanların çok uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için bakıma da ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Gözükara, "Yeni oluşan ormanların ilk yıllarında yapılan bakımlardan gençlik, kültür ve sıklık bakımlarına kadar bu çalışmaların sürekli olmasının önemi oldukça büyüktür. Gelecekte oluşacak ve halen var olan ormanlarımızın devamlılığı ve kalitesinin arttırılması ancak bu yolla sağlanabilmektedir" dedi.

Çağımızda en önemli tehlikenin, küresel ısınma ve sonucunda oluşan kuraklık olduğunu hatırlatan Gözükara, "Bu nedenle havdaki karbondioksit gazını emerek yerine oksijen üreten ormanlarımızı koruyarak ve arttırarak küresel ısınmanın ana nedeni olan sera gazlarına karşı önemli bir mücadele yürütüyoruz. Verimli ormanlarımızın oksijen üretebilme kapasitesi, verimsiz ormanlara göre çok daha fazladır. 2009 yılında Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak 15 bin 61 hektar ağaçlandırma ve rehabilitasyon yaptık. İlimizin dağını taşını yeşillendirmeye devam ediyoruz. Ormanlarımızı ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmaları ile iyileştirip, ekim ve dikim çalışmaları ile çoğaltmamız sonucunda Mersin'de verimli orman alanlarımızı yüzde 45'den, yüzde 55'ler seviyesine çıkarmış bulunuyoruz. Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında 2012 yılında verimli orman alanlarımızı yüzde 60'a kadar çıkartmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak Orman Genel Müdürlüğü'nün politika ve hedefleri doğrultusunda, 2010 yılında toplam 49 bin 547 hektar sahada gençlik, kültür ve sıklık bakımı çalışması yaptıklarını ifade eden Gözükara, şöyle devam etti; "Ormanlarımızın sürdürülebilir olması, devamlılığın sağlanması ve gelecekte kaliteli ormanlar oluşabilmesi için bu tür çalışmalar öncelik arz etmektedir. Bu çalışmaları yürütürken Tarsus'tan Anamur'a kadar tüm işletmelerimizde yöre insanlarımızı çalıştırmaktayız. Bu çalışmaları sonucunda vatandaşlarımıza Nisan ayı sonuna kadar yaklaşık 5 milyon TL ödeme yaptık. Ormanlarımızın sürekliliği ve köylülerimizin geleceğe daha güvenli bakabilmeleri için bu çalışmalarımıza artan bir ivmeyle devam edeceğiz."

MERSİN ORMANLARINDA BAKIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
MERSİN ORMANLARINDA BAKIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 13:51:05
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 16:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?