4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin ormanlarına nergis soğanı

MERSİN ORMANLARINA 5 BİN ADET NERGİS SOĞANI DİKİLDİ

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2008 yılında Mezitli ilçesinde tesis edilen Sevgi Ormanı'na 5 bin adet nergis soğanı dikimi yapıldı.

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ile orman köylüsünün katıldığı törende konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Başbakanlıkça başlatılan 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği' kapsamında, ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmalarının büyük bir hızla sürdüğünü belirterek, "Bölgemizde 'odun dışı ürün' dediğimiz defne, zeytin, harnup, badem, alıç, biberiye, kekik, kapari ve fıstıkçamı türlerinin yanında çiçekçilikte önemli olan nergisi de yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Burada asıl amacımız, yöre insanın gelir elde etmesini temin etmenin yanında odun dışı ürün ihracatında ciddi getirileri olan bu ürünlerin üretimini arttırmak" dedi.

Yılın her mevsiminde doğanın verim gücünü kullanarak ürün çeşitliliğini arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Gözükara,

bu çerçevede özellikle Akdeniz'de yetişen, ciddi ekonomik getirisi, güzel kokusu ve görüntüsü olan, çiçekçilikte önemli yeri bulunan ve pazarlama sorunu olmayan nergis bitkisini yetiştireceklerini, diğer sahlarda da benzer çalışmalara devam edeceklerini kaydetti. Dikim yapılan bu alanda, 3 yıl sonra fidanların tam üretim kapasitesine geçmesiyle birlikte yaklaşık 60 bin lira getirisi olacağını ifade eden Gözükara, bunun da özellikle yöre insanına büyük katkısı olacağını belirtti.

Meziti Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu da, yapılan çalışmalardan ötürü Gözükara'ya teşekkür ederek, dikim yapılan sahayı herkesin sahiplenmesini ve korumasını istedi.

MERSİN ORMANLARINA 5 BİN ADET NERGİS SOĞANI DİKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 11:20:01
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 11:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?