2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin polisi dijital oldu...

Haritanın başındaki görevli, ekip otolarının nerede olduğunu sürekli kontrol edecek. Suç ve suçluya en yakın ekip en kısa zamanda müdahale edecek. Mersin İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, 750 milyar liraya mal olacak sistemin en kısa zamanda faaliyete geçeceğini belirterek bu sistemin polisin işini de kolaylaştıracağını söyledi.


Tarsus Emniyet Müdürlüğü'ne alınan yeni araçların teslim töreninde konuşan Ekizer, ''Bu sistem için 150 ekip aracı bilgisayarla donatılacak. Bu araçlardan 75 tanesi Tarsus'a verilecek. Bilgisayarla donatılan bu araçlar haber merkezi tarafından sürekli takip edilecek. Vatandaş bir olay karşısında 155 Polis İmdat telefonunu aradığı zaman ise haber merkezi, olayın olduğu yere en yakın olan ekibi sevk edecek.

Polis suç ve suçluya en kıza zamanda ulaşacak ve gereksiz yere fazla polisin gitmesi engellenecek. Polis mesaisini boş yere harcamamış olacak. Aynı zamanda emniyet güçleri de 24 saat gözetimde olacak'' diye konuştu.


Emniyet teşkilatının insan haklarına büyük önem verdiğine de dikkat çeken Müdür Ekizer, Türk polisinin delilden yola çıkarak suçlulara ulaştığı ifade ederek ''Türk polisi artık Avrupa standartlarını yakalamıştır'' şeklinde konuştu.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 13:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?