4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin referanduma hazır

MERSİN REFERANDUMA HAZIR

Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, sandığın ve sandığa gitmenin ne olduğunu Türk toplumunun çok iyi bildiğine dikkat çekerek, insanların sandığa giderek demokratik hakları olan; 'seçme ve seçilme' hakkını hür iradeleriyle kullanacağına inandığını söyledi.

12 Eylül halk oylamasına geri sayım başladı. AK Parti Hükümeti tarafından hazırlanan; 'Anayasa Değişiklik Paketi', yarın Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de oylamaya sunulacak. Söz konusu referandumla birlikte sadece Mersin merkezde kurulacak olan bin 553 sandıkta toplam 598 bin 697 kişinin sandık başına gitmesi bekleniyor. Buna göre merkez ilçe Akdeniz'de 472 sandıkta 181 bin 135 seçmen, bir diğer merkez ilçe Toroslar'da 477 sandıkta 181 bin 731, Yenişehir'de kurulacak olan 352 sandıkta 139 bin

374 seçmenin oy kullanacağı belirtilirken, Mezitli'de de 252 sandıkta 96 bin 457 kişinin 'seçmen' olarak kayıtlarda yer aldığı bildirildi.

Referandumla ilgili olarak alınan güvenlik önlemlerine yönelik İHA muhabirin sorularını yanıtlayan İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, 12 Eylül tarihinin kendileri açısından diğer günlerden çok da farklı olmayacağının altını çizdi. Öksüz, "Biz büyük bir milletiz. Sandığa gitmenin ve sandığın da neyi ifade ettiğini çok iyi bildiğimiz gibi demokrasinin ne olduğunu bilen bir toplumuz. Bu nedenle de insanlarımızın medeni bir şekilde sandığa giderek, kendi hür iradeleriyle oylarını kullanacaklarına inanıyoruz" dedi.

Bu konuda hiç kimsenin endişe duymasına gerek olmadığının altını çizen Öksüz, Mersin'de tüm sokakların olduğu gibi sandığa giden tüm yollarda gerekli güvenlik önlemlerini alacaklarını, insanların demokratik hakları olan; 'seçme ve seçilme hakkı'nın hür iradeleriyle kullanmalarını beklediklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 14:53:05
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 15:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?