5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin rekora hazırlanıyor

Mersin'de küresel ısınmanın etkilerinin azaltılarak, toplumsal bir bilinç oluşturulması noktasında hayata geçirilen 'Bebek Fidan Projesi' kapsamında 10 bin öğrenci aynı anda fidan tohumlarını toprakla buluşturacak. Öğrencilerin kendi elleriyle yetiştireceği fidanlar, 2011 yılında da toprağa dikilecek.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Mersin İl Temsilcisi Şükrü Altınova, projede hedef kitlesini oluşturan okul çağındaki çocukların, alacakları tohumu bir bebek gibi büyüttükten sonra fidan haline getirip, dikim için en uygun olan zamanda toprağa indirmelerinin sağlanacağını söyledi.

Altınova, 7'den 70'e her yaşta insanın katılabileceği projedeki ilk hedefin başta çocuklar olmak üzere her yaştan insan grubu olduğunu ifade etti.
Sadece bir insanın bile kendi çevresiyle dış dünya arasındaki ilişkiyi görerek dünya sağlığı ve barışına katkısının ne kadar önemli olabileceğini ve dünyanın sadece bir insana bile ihtiyacı olduğunu göstermek istediklerini dile getiren Altınova, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve değerli gençlerimizin, bir annenin bebeğine duyduğu sevgi ve şefkat gibi güzel ve özel duygularını harekete geçirip tohumu fidana dönüştürme becerilerini geliştirmek istiyoruz. Onların, duygu dünyalarındaki doğa, ağaç ve toprak sevgisini pekiştirmeye yönelik projede, geleceğin gür ağaçlarının tohumları çocuklar ve gençlerimizin kendi elleriyle toprakla buluşturulacak" dedi.

'Bebek Fidan Projesi' kapsamında Guinness Rekorları'na yapmış oldukları başvurunun da kabul edildiğini hatırlatan Altınova, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen projenin ilk aşamasında 28 Nisan Salı günü tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda 10 bin öğrencinin katılımıyla 'Tohum Ekme Şenliği' düzenleyecekleri bilgisini verdi. Altınova, etkinliğe katılacak olan her öğrenciye fidan tohumlarını ekebilmesi için poşetlerle toprak dağıtımı yapılacağının altını çizerek, toprakla buluşturacak tohumların daha sonra TEMA Vakfı gözetiminde tohumları kendi elleriyle besleyip büyütecek olan çocuklar tarafından belirlenecek olan alanlara dikileceğini vurguladı.

Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerine yapmış oldukları başvurunun söz konusu etkinliğin gerek kapsamı, gerekse de amacı açısından heyecan verici olduğu vurgulanarak kabul edildiğine dikkat çeken Altınova, kendilerine iletilen cevabi yazıda da bu etkinliğin dünya tarihinde bir ilk olduğu ve 'Büyük Rekorlar Kitabı'na geçirilmek üzere kabul edildiğini anlattı. Salı günü gerçekleştirilecek olan etkinliğe Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin katılabilmesi için kendilerinden 5 bin paund istendiğini, ancak bir sivil toplum örgütü olarak bu parayı karşılayabilmelerinin pek de mümkün olmadığını belirten Altınova, kendilerinin de gerçekleştirilecek olan etkinliği noter kanalıyla tutanak altına aldıracaklarını söyledi.

Projenin ikinci etabında da toprakla buluşturulan fidan tohumlarının, 2011 yılında toprağa dikilmesi aşamasını kapsadığına dikkat çeken Altınova, ocak ya da şubat ayında da söz konusu fidanların dikiminin Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenecek olan alanlarda gerçekleştirileceğini ve bu etkinliğin de kent geneline yayılacağını ifade etti.

'Bebek Fidan Projesi'ni, bir 'dünya projesi' haline getirmek istediklerini belirten Altınova, bu kapsamda da gerekli hazırlıklara başladıklarını ve büyük bir ihtimalle de 2010 yılındaki '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' kutlamalarında bunu hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 17:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?