2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Sarıgül'ün mitingine hazır

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Mersin’de yapacağı mitingin hazırlıkları tamamlandı. Genel Merkez tarafından yasaklanmasına rağmen, miting alanında CHP bayrakları dağıtıldı.

Metropol Miting Alanı’nda saat 14.00’da başlayacak olan mitingle ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Miting için alanın yarısının kullanılacağı gözlenirken, miting alanında CHP bayrakları dağıtıldı. Mitingi izlemek için gelen vatandaşlar ise yavaş yavaş alanı doldurmaya başladı. Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı miting alanı çevresindeki binalara ise Sarıgül’ün CHP’nin altı okunun kapatıldığı dev posterleri asıldı. Otobüslerde de yine Mustafa Sarıgül’ün Türk bayraklı afişleri yer alırken, alanı dolduran kalabalığın elinde CHP bayrakları sallandı. Mitinge, Mersin dışında Adana, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş gibi çevre illerden de katılımın olması bekleniyor.

Öte yandan Sarıgül’ün mitingine destek vermek üzere CHP’li bazı milletvekillerinin Mersin’e geldiği, bazılarının da Mustafa Sarıgül ile birlikte geleceği kaydedildi. Mersin’e gelecek milletvekilleri arasında Muharrem Doğan (Mardin), Erdoğan Kaplan (Tekirdağ), Turan Tüysüz (Şanlıurfa), Hasan Aydın (İstanbul), A. Gürbüz Ketenci (İstanbul), Mehmet Tamambay (Ankara), Muharem Eskiyapan (Kayseri), Zübeyir Amber (Hatay), Sefa Sirmen (Kocaeli), Muzaffer Kurtulmuşoğlu (Ankara), Vedat Melik (Şanlıurfa), İsmail Değerli (Ankara), Ersoy Bulut ve Hüseyin Özcan (Mersin), Ferudun Ayvazoğlu (Çorum) ve Yakup Kepenek’in (Ankara) bulunduğu ileri sürüldü. Milletvekillerinin yanısıra mitinge Şırnak CHP İl Başkanı Mehmet Uğur, Antalya eski Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Adana eski Belediye Başkanı Selahattin Çolak ve bazı eski milletvekilleri ile belde ve ilçelerin belediye başkanlarının katılacağı da öğrenildi.

mersin
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 13:37:54
Güncelleme :20 Kasım 2004 Cumartesi 18:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?