2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin şehidine ağladı

Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Van'ın Erciş Adliyesi'ne mahkum taşıyan ring aracının devrilmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi altına alındığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Tahsin Kurt (40), Mersin'in Tarsus ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

28 Ocak 2008 tarihinde Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Van'ın Erciş Adliyesi'ne mahkum taşıyan ring aracının devrilmesi sonucu yaralanan Kurt, tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti. Kurt'un cenazesi, Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Tarsus Şehir Mezarlığı'na getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından, şehit Tahsin Kurt'un öz geçmişi okundu. Daha sonra Kurt'un naaşı, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu.

Cenaze töreninde, şehit başçavuşun eşi Teslime (31), kızları Ceren (10) ve Sıla (5) ile annesi Semiha ve kayınvalidesi Ümmü Şeker gözyaşlarına boğuldu.
Cenaze törenine katılanlar, "Ve Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için" yazılı pankart açarak, "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

1991'de uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan ve 1994'te girdiği sınavda başarılı olup, astsubay olarak görevine devam eden Tahsin Kurt, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Tarsus'un 36. şehidi olan Kurt'un cenaze törenine Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cahit Hüsrev Şen, Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Tarsus Garnizon Komutanı Albay Ali Başar, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 16:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?