5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin şehidini uğurladı

İstanbul Marina'da mesaha eğitimi sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Seyir Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığı'nda görevli Seyir Kıdemli Başçavuş Hakan Karakılıç, Mersin'de son yolculuğuna törenle uğurlandı.

Muğdat Camii'nde düzenlenen törene Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünal Ayvazoğlu, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, cenaze namazı öncesi cami avlusunda bekleyen şehidin eşi Beyhan Karakılıç ile annesi Hatice ve babası Halil Karakılıç'ın yanına gelerek, başsağlığı diledi. Tuğamiral Polat, burada şehidin 4 yaşındaki kızı Hatice Özge'yi kucağına alıp, öperek onunla yakından ilgilendi.

Şehit Hakan Karakılıç'ın (40) Türk bayrağına sarılı tabutu, kılınan cenaze namazının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına taşındı. Bu sırada şehidin annesi Hatice Karakılıç, "Doyamadım sana" diye gözyaşı dökerek, oğlunun tabutuna dokunmaya çalıştı.

Top arabasına konulan cenaze, bir süre askeri bando eşliğinde cenaze aracına kadar taşındı. Şehidin cenazesi daha sonra Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?