30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mersin şehidini uğurladı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçlerine pusu kuran PKK'lı teröristlerin açtığı ateşte şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç'ın cenazesi, memleketi Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yalamık köyünde toprağa verildi.

Şehit uzman Çavuş Hüseyin Kıraç'ın cenazesi, Adana'da bulunan askeri hastanenin morgundan alınarak cenaze arabasıyla baba ocağına getirildi.

Burada cenazesi indirilen Hüseyin Kıraç'ın naaşı, evin içine alındı. Burada AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt Kuran-ı Kerim okudu. Aile fertlerine yüzü gösterilen şehidin naaşı, daha sonra cenaze arabasına bindirilerek köy camisine getirildi. Yolda, "Allah belanızı versin" diyerek ağıt yakan şehidin kız kardeşi Fatma Kıraç (22) fenalık geçirerek bayıldı. Evden yaklaşık 3 kilometre uzakta bulunan camiye vatandaşlar akın etti.

Cenazenin getirilmesi sırasında, yakınları şehit babası Ruhi Kıraç'a sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Tarsus Müftsüsü Abdulkerim Akbaba kısa bir konuşma yaptı. İl Müftüsü Ali Melek tarafından kıldırılan namazın ardından, Hüseyin Kıraç'ın cenazesi top arabasına konulup bir süre kortej eşliğinde yürüyüş yapıldı. Daha sonra binlerce kişi şehidin cenazesini omuzlarına aldı.

Cenazeye katılanlar gözyaşlarını tutamazken, terör örgütü aleyhinde sloganlar atıldı.

Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç'ın cenazesi, köy mezarlığında sevenlerinin gözyaşları ve duaları arasında toprağa verildi. Cenazenin saygı atışı ile toprağa verilmesinin ardından, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, baba Ruhi Kıraç ve anne Muteber Kıraç'a Türk bayrağı ile şehidin fotoğrafını verdi. Annesi, şehidin fotoğrafını öperek gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze törenine; Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, 6. Kolordu Komutan vekili Tümgeneral Sezi Bostancı, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, AK Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ile Ahmet Uzun, Vahap Seçer, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldübi, Tarsus Belediye Başkan Vekili Behçet Sarı, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2011 Cumartesi 17:36:11
Güncelleme :3 Ekim 2011 Pazartesi 14:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?