5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin şehidini uğurladı

Şırnak'ta kaza kurşunuyla şehit olan Piyade Er Bilal Sarı (20), Mersin Mut ilçesine bağlı Aşağı Köselerli köyünde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Er Bilal Sarı için memleketi Mut ilçesine bağlı Aşağı Köselerli köyü Camii'nde cenaze töreni yapıldı. Silopi 72. Zırhlı Tugay Komutanlığı 2. Motorlu Piyade Taburu'nda vatani görevini yaparken, geçici görevle gittiği Şırnak'ta kaza kurşunu sonucu şehit düşen Piyade Er Bilal Sarı'nın cenazesi, karayoluyla köyü olan Aşağı Köselerli köyüne getirildi.

Omuzlardaki cenaze kortejinin ardından, Aşağı Köselerli Köyü Camii bahçesindeki katafalka konuldu. Törende cami bahçesi Türk bayraklarıyla
donatıldı.

Tören öncesinde camiden verilen vaazda, cenaze törenlerinde slogan atılması, tekbir getirilmesi ve bağırılmasının dinen uygun olmadığı yönünde yapılan uyarıyı vatandaşlar saygıyla karşıladı. Köy Camisinde kılınan cenaze namazından sonra şehidin cenazesi eller üzerinde köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

Törene Mersin milletvekilleri Kadir Ural, Ali Er. Adana Bölge Komutanı Korgeneral Ali Lopanta, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, çevre il ve ilçelerden gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 08:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALI TEKIN IP: 82.245.209.xxx Tarih : 16.09.2009 20:37:41

ALLAH RAHMET EYLESIN SEHIDIMIZE  AILESINE VE ESINE ALLAH SABIR VERSIN