1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mersin şehidini uğurladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Piyade Onbaşı İsa Sayın'ın cenazesi, memleketi Mersin’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Aslen Muşlu olan şehidin cenazesi, Diyarbakır'dan hava yolu ile önce Adana'ya, oradan da Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Mersin'e getirildi. Devlet Hastanesi morguna konulan şehidin cenazesi, burada babası Mehmet Ali Sayın ve annesi Emine Sayın ile akrabalarına gösterildi. Daha sonra hastane morgundan alınarak Mevlana Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülen şehidin cenazesi, buradan törenin yapılacağı Muğdat Camii'ne getirildi.

Muğdat Camii'ndeki törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ve Ahmet Tevfik Uzun ile şehidin yakınları ve askeri erkan katıldı.

Tören öncesi Vali Güzeloğlu ile komutanlar ve AK Parti'li milletvekilleri, cami avlusundaki şehit ailesinin yanına gelerek baş sağlığı diledi. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Mersin Müftüsü Ali Melek tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namaz sırasında ayakta durmakta zorlanan şehidin dedesi Hacı İbrahim Sayın'a askerler oturması için sandalye verdi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, kılınan cenaze namazı sonrası askerlerin omzunda camiden çıkarılarak top arabasına yerleştirildi. Askeri bando eşliğinde bir süre top arabasında taşınan cenaze, daha sonra cenaze aracında Yalınayak Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2012 Çarşamba 17:39:39
Güncelleme :21 Haziran 2012 Perşembe 18:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burkay turgut çevik IP: 78.166.148.xxx Tarih : 22.06.2012 22:47:45

 Şehidimize Allahtan rahmet   Ailesi ve yakınlarına Baş sağlığı dilerim İnşahlah bu Silahlar susarda başka canlar yanmaz..