2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Sempozyumu 19 Kasım'da

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 'Mersin Sempozyumu' ile birlikte ulusal ve uluslararası bilim otoriterlerinin ilgi ve dikkatlerini Mersin üzerine çekmek istediklerini söyledi.

Mersin Valiliği ve Mersin Üniversitesi tarafından 19-22 Kasım 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan Mersin Sempozyumu için geri sayım sürüyor.

Vali Hüseyin Aksoy, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erol Ertan ile birlikte Mersin Valiliği Toplantı Salonu'nda sempozyumla ilgili açıklama yaptı.

Sempozyuma destek veren ilçe belediye başkanlarının yanı sıra oda, borsa ve sivil toplum örgütlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Aksoy, organizasyonla birlikte kalemi Mersin için yazan ve kalbi Mersin için atan herkesi aynı çatı altında; akademik bir ortamda buluşturup, Mersin için yazılmış her türlü bilgi ve belgeyi paylaşmak istediklerini söyledi.

Sempozyum sürecinde birçok salonda eş zamanlı olarak Mersin'in tüm yönlerinin bildiri ve panellerde ortaya konulacağını ifade eden Vali Aksoy, "Bu sempozyumun temel amacı; binlerce yıldır farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış Mersin ve yöresiyle ilgili her türlü toplumsal, kültürel, ekonomik, coğrafi ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılarak, kayıt altına alınmasını ve sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır" dedi.

Mersin Sempozyumu'nun düzenlenmesindeki bir diğer amacın da ulusal ve uluslararası bilim otoriterlerinin ilgi ve dikkatinin Mersin üzerinde yoğunlaşmasının sağlanması olduğunu dile getiren Aksoy, etkinliği aynı zamanda Mersin'in her türlü sorununun tartışıldığı, bilimsel olarak çözüm yollarının arandığı bir bilgi şölenine dönüştürmek istediklerini belirtti.

Aksoy, sempozyumla birlikte ulaşılacak bilgi birikimi ve bildirilerin de kitap haline getirileceğini, bu sayede Mersin ve yöresiyle ilgili yapılacak her türlü araştırma çalışmalarında ve üretilecek politikalarda başvurulacak temel bir bilimsel kaynak eser oluşturacağını söyledi. Aksoy, etkinlik sürecinde toplam 311 bildiri sunulacağını, organizasyona bildiriyle katılacakların toplam sayısının da 416 olduğu bilgisini verdi.

Sempozyum kapsamında 80 bildirili oturum yapılacağını, bununla birlikte organizasyon sürecinde 22 panelist tarafından 6 ayrı panel düzenleneceğini vurgulayan Vali Aksoy, "Sempozyum nedeniyle Mersin'in gelişmesine hizmet etmiş Mersinli bakanlarımız ile Mersin'de görev yapmış valilerimiz de etkinliğe davet edildi. Ayrıca Mersin'in ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda sağlayan Mersin dışındaki Mersinliler de sempozyuma davet edildi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?