2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Sempozyumu'na doğru

Mersin Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Yüksel Özdemir, 'Mersin Kent Sempozyumu' ile birlikte ulusal ve uluslararası bilim otoriterlerinin dikkatini Mersin'e çekmek istediklerini söyledi.

Mersin Valiliği ve Mersin Üniversitesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan sempozyumla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Yüksel Özdemir, etkinlikle birlikte geçmişten günümüze kadar olan süreçte kalemi Mersin için yazan ve kalbi Mersin için atan herkesi aynı çatı altında, akademik bir ortamda buluşturmak istediklerini, Mersin için yazılan her türlü bilgi ve belgeyi de paylaşıma sunacaklarının altını çizdi.

Özdemir, Mersin'in sahip olduğu tarihsel mirasla birlikte eşsiz doğa güzellikleri ve zengin kültürel birikimiyle; ticaret, tarım ve turizm açısından Akdeniz Bölgesi'nin en önemli sahil kentlerinden biri olduğunu vurguladı. Özdemir, 'Mersin Sempozyumu'nu düzenlemekteki amaçlarının; binlerce yıldır farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Mersin ve yöresiyle ilgili her türlü toplumsal, kültürel, ekonomik, coğrafi ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılarak, kayıt altına alınmasını ve sonraki kuşaklara aktarılmasının sağlanması olduğunu kaydetti.

Sempozyumun bir başka amacının da, ulusal ve uluslararası bilim otoritelerinin, ilgi ve dikkatlerini Mersin üzerine çekmek olduğunu ifade eden Özdemir, "Bu etkinliği; kentimizin her türlü sorunlarının tartışıldığı, bilimsel çözüm yollarının arandığı bir bilgi şölenine dönüştürmektir. Ulaşılacak bilgi birikimi, bildiri tam metinleri kitabında yayınlanacaktır.Bu sayede Mersin ve yöresiyle ilgili yapılacak her türlü araştırma çalışmalarında ve üretilecek politikalarda başvurulacak temel bir bilimsel kaynak eser oluşturulacaktır" dedi.

Öte yandan 19-22 Kasım 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sempozyuma, bildiri özetlerinin gönderilmesi için son başvuru tarihinin de 15 Ağustos'ta sona erdiğine dikkat çekilerek, 19 Eylül itibariyle de kabul edilen bildirilerin ve sempozyum programının katılımcılara iletildiği açıklandı.

Sempozyumda; Arkeoloji, Çevre ve Atık Yöneimi, Deniz ve Su Ürünleri, Dil ve Edebiyat, Eğitim, Ekoloji, Ekonomi ve Ticaret, Kentleşme ve Mimarlık, Lojistik, Müzik ve Güzel Sanatlar, Ormancılık, Psiko-Sosyal Yaşam ve İnsan, Sağlık, Sosyal Kültür Yaşam ve Coğrafya, Tarım-Gıda ve Hayvancılık, Tarih ve Sanat Tarihi, Turizm, Yenilenebilir Enerji Kaynakları ile Yer Bilimleri ve Madencilik konularının ele alınacağı açıklandı.

'Mersin Kent Sempozyumu'na; Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve Doç. Dr. Doğan Cüceloğlu gibi ünlü isimlerin de katılacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 11:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?