5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin tarihi kitaplaştırıldı

Mersin'in yakın tarihi kitaplaştırıldı. Mersin Deniz Ticaret Odası'nın (MDTO) desteğiyle hazırlanan; 'Bir Düş Müydü Mersin' adlı kitabın Araştırmacı Gündüz Artan tarafından hazırlandığı kaydedildi.

MDTO'nun kuruluşunun 20. yıldönümü etkinlikleri kapsamında kent kültürüne kazandırılan kitapta kentin yakın tarihinde yaşanan birbirinden ilginç olayların yanı sıra anılar, yöresel deyişler, şiirler, şarkılar, fotoğraflarla birlikte meşhur simalar ve Mersin'e dair yazılan yazılar da yer alıyor.

Kitabın, Mersin'in yaşam ve kültürel zenginliklerinden derlenen bir başucu kitabı olduğuna dikkat çekilerek, içerikte yer alan doküman ve fotoğrafların da tarihin tozlu sayfalarından cımbızla seçilerek gün ışığına çıkartıldığı vurgulandı. Gelecek nesiller için hazırlandığı belirtilen kitabın editörlüğünü ise MDTO Yayın Danışmanı Necdet Canaran'ın üstlendiği belirtildi.

MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, odanın faaliyet ve sorumluluklarının yanında Mersin kent kültürünü koruma ve gelecek kuşaklara saklama görevini de üstlenmiş bir kurum olduğunun altını çizdi. Cihat Lokmanoğlu, 'Bir Düş Müydü Mersin' adlı kitapla birlikte söz konusu görevi yerine getirebilmenin haklı mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Kitapla birlikte Mersin'in geçmişte kalan zenginliklerinin geniş bir araştırmayla bugüne ulaştırıldığını savunan Lokmanoğlu, "Odamız, önümüzdeki 20 yıllarda da üyelerinden aldığı güçle daha etkili ve önemli hizmetler verecektir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 19:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?