4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin Tarım Fuarı sürüyor

MERSİN 5. ULUSLARARASI TARIM FUARI SÜRÜYOR

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu 'Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği' kapsamında, 5 yılda verimli orman alanını 510 bin hektara ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Dün Yenişehir Fuar Alanı'nda açılışı gerçekleştirilen Mersin 5. Uluslararası Tarım Fuarı sürüyor. Fuarda bu yıl, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü de stant açarak ziyaretçileri, yaptıkları çalışmalar ve orman yangınları konusunda bilgilendiriyor.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, gelişen ve değişen dünyada, Bakanlığın ve Orman Genel Müdürlüğü'nün hedefleri, politikaları ve çalışmalarını, taşra teşkilatı olarak her platformda insanlara duyurmaya ve anlatmaya çalıştıklarını kaydetti. 4 gün sürecek olan fuarda orman yangınları, yeni ormanların tesisi, ağaçlandırma ve rehabilitasyon konulu 80 fotoğraftan oluşan bir sergi açtıklarını belirten Gözükara, yine bu kapsamda afişler asıp broşürler dağıttıklarını ve kurdukları televizyon sistemi ile bu çalışmaları görsel olarak da ziyaretçilere sunduklarını ifade etti.

Fuar süresince 3 bin adet harnup, defne ve fıstık çamı fidanları dağıtacaklarını da dile getiren Gözükara, "Tarım fuarı olması nedeniyle ilimiz ve civar illerden gelen köy ve kasabalarda yaşayan insanların yoğun ilgi göstermesi bizim için büyük bir fırsat. Orman yangınlarına karşı halkımıza dağıtmış olduğumuz el broşürleri ile bu konuda dikkatlerini çekiyor, bunun ne kadar büyük felaket ile sonuçlanabileceğini anlatıyoruz.Yangınların oluşmaması için nelere dikkat etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Son yıllarda artarak devam eden ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmaları ile ilimizdeki verimli orman varlığını 2003-2009 yılları arasında 86 bin hektar arttırarak yüzde 55 seviyesine çıkardık. Başbakanımızın başlatmış olduğu 'Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği' ile 5 yılda (2008-2012) verimli orman alanlarımızı 510 bin hektara ulaştırarak yüzde 60 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarımız bölgemizin tarımının sürdürülebilirliğini ve verimliliğinin olmazsa olmazı olup, suyun ve toprağın korunması için de sigortasıdır" dedi.

MERSİN 5. ULUSLARARASI TARIM FUARI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 11:17:00
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 11:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?