5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin Tarım Fuarı sürüyor

Mersin'de bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen 'Uluslararası Tarım Fuarı' devam ediyor. Fuar kapsamında 10 ülkeden Alım Heyetleri Mersin'e gelirken, yapılan ikili görüşmelerdeyse yatırım imkanları değerlendiriliyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forza Fuarcılık tarafından ortaklaşa organize edilen ve Yenişehir Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 12 ülkeden toplam 200 firma katılıyor. Ayrıca Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) organizasyonluğunda Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya, Suriye, Ukrayna, Sudan ve Türkmenistan'dan da Alım Heyetleri'nin Mersin'e geldiği ve Türk işadamlarıyla ikili görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

Fuara ayrıca Ürdün, Suudi Arabistan, İtalya, Yunanistan, Suriye, Irak, Hindistan ve Romanya'dan da ziyaretçilerin katıldığı vurgulandı. 4 Nisan Cumartesi günü sona erecek olan fuarın, tüm dünyada etkili olan kriz ortamında firmalar için önemli bir ihracat fırsatı oluşturması bekleniyor.

'Mersin 4. Uluslararası Tarım Fuarı' kapsamında seracılık malzeme ve ekipmanları, tarım makineleri ve ekipmanları, sebze ve meyve işleme ve paketleme, tohum, gübre, bitki korumaları, sulama makine ve ekipmanları, organik tarım uygulamaları, süs bitkileri, peyzaj malzemeleri, hayvancılık ekipmanları, balık yemi, fide, fidan ve süt ekipmanları sergileniyor.

Fuarla birlikte aynı zamanda da anavatanı Güney Amerika'dan sonra ilk kez Mersin'de üretilen 'yer kirazı' da görücüye çıktı. AKİB öncülüğünde yetiştirilen ve bölge çiftçilerinin ürünü tanımaları açısından örnek seralarda sergilenen meyvenin, Türkiye için önemli bir ihraç ürünü olabileceğinin altı çiziliyor. Dünya yaş meyve sebze piyasasında 50 milyon dolarlık bir ihracat hacmine sahip olduğuna dikkat çekilen yer kirazının kilosunun da 175 TL'den satışa sunulduğu belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 11:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?