4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin turizmde gelişiyor

MERSİN TURİZMDE GELİŞİYOR

Mersin'deki turizm yatırımları devam ediyor. Kentte yapılan çalışmalar kapsamında Anamur-Melleç ile Aydıncık-Ortaburun 'turizm merkezi' olarak ilan edilirken, bu alanlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılmasının ardından turizm yatırımcılarına tahsis edileceği bildirildi.

Kısa adı METAB olan Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği, Mayıs Ayı Olağan Encümen Toplantısı'nı, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleştirdi. Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan oturuma; İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Encümen Üyeleri Ali Özer, Ali Kalın, Cem Ölçer, Meclis Üyesi Ufuk Başer ve Birlik Saymanı Ali Rıza Özdemir katıldı.

Toplantıda, 30 hektarlık bir alanı kapsayan Anamur-Melleç Turizm Merkezi ile birlikte 51 hektarı orman alanı olmak üzere toplam 91 hektarlık alanı kapsayan Aydıncık-Ortaburun Turizm Merkezi'nin ihalesinin yapılması için komisyon kurulması kararı alınırken, METAB Nisan 2010 mizanı da masaya yatırıldı.

Burada konuşan Vali Hüseyin Aksoy, 'Anamur-Melleç' ile 'Aydıncık-Ortaburun' turizm merkezleriyle ilgili olarak tüm işlemler tamamlandıktan sonra söz konusu alanların Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bildirileceğini, gerekli izinler alındıktan sonra da her iki bölgenin de yatırım için turizmcilere tahsis edileceği bilgisini verdi. Aksoy, "Her iki alan da Hazine arazisi. Bu nedenle de mülkiyetle ilgili bir takım sorun ve sıkıntılar yaşanabilir. Bu nedenle de belirtilen alanları ya ayrı tutacaklar, ya da kamulaştıracaklar. Halihazırı, zemin etüdü, imar planı bitmeden hiçbir yer tahsise çıkılamıyor, çıkılamadığı gibi de Kültür ve Turizm Bakanlığı da işlem yapamıyor" dedi.

 

"MERSİNLİLER ARTIK YATIRIMLARA SAHİP ÇIKIYOR"

'Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi' ile ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Aksoy, projenin turizmde bölgenin lokomotifi durumunda olacağını iddia ederek, yatırımcılara yer tahsisinin yapıldığı bölgede, altyapı çalışmalarının başlatıldığını anlattı. Bölgenin yol, su, enerji, doğalgaz konularının görüşüldüğünü ifade eden Aksoy, yol güzergahının netleştirildiğini, enerji ihtiyacının ve telefon hattının belirlendiğini, yatırımcı kuruluşların altyapı çalışmalarına en kısa zamanda başlayacaklarını dile getirdi.

Uluslararası ölçekte faaliyet göstereceği belirtilen; 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi' ile ilgili olarak değerlendirmelerde de bulunan Hüseyin Aksoy, havaalanı konusunda belirlenen alanla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın konunun muhataplarıyla birlikte Mersin'in Tarsus ilçesinde çalışmalara başladığını hatırlattı. Aksoy, "Bu çalışmalar da tamamlandığında bölgemizde havaalanı ve turizm merkezleriyle ilgili ciddi bir hareketlik yaşanacak. Mersin'de işler rayına girdi ve herhangi bir sorunumuzsa yok. Mersinliler artık konuya sahip çıkıyor ve kamuoyunda da bu yönde bir bilinç oluştu. Kente yeni atanan valimiz de genç ve dinamik bir Vali. Bu çalışmaların bundan sonra da hızlı bir şekilde devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

MERSİN TURİZMDE GELİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 13:28:00
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 21:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?