5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin turizminin gözü 2012'de

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, son dönemlerde hayata geçirilen proje ve çalışmalarla birlikte kentin hem stratejik hem de turizm açısından önemli bir merkez haline geldiğine dikkat çekerek, 2012 yılında özellikle turizmde patlama yaşanabileceğini söyledi.

Son dönemlerde turizm alanında önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Vali Aksoy, ancak bu gelişmelere bağlı olarak turizmde patlama yaşanmasını beklemenin de doğru olmayacağını kaydetti. Aksoy, "Turizm de hemen patlamaz. Turizm çaba gerektiren ve üzerinde çalışılması gereken bir sektör. Ancak 'Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte turizmde önemli bir hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz. Bu dönemde etrafımızda birçok turistin Mersin'i ziyaretine tanık olacağımıza inanıyorum" dedi.

Söz konusu projede bir takım sorun ve sıkıntılar nedeniyle gecikmeler olduğuna ancak bugün gelinen noktada herhangi bir engelin kalmadığına dikkat çeken Aksoy, 'Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi'nin 2009 yılı sonuna kadar hayata geçirileceğini ve proje kapsamında binaların yapım aşamasına geçileceğini söyledi. Aksoy, "Turizmde Antalya örneğinde olduğu gibi Mersin'in de çok önemli bir konuma geleceğine inanıyorum. Benim tahminim 2012 yılında Mersin'de turizm patlaması yaşanacağı yönünde. Yerli ve yabancı turistler adeta Mersin'e akın edecek. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.

Bugün gelinen noktada Mersin'in turizm alanında en önemli sorununun yatak kapasitesi olduğunun altını çizen Vali Aksoy, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama noktasında sorun yaşadığını ve mevcut yatak kapasitesinin de ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu vurguladı. Mersin'in turizm bağlamında da önemli sorunlarından birinin kıyı kenar çizgisi olduğunu belirten Aksoy, bu durumunun önüne geçilmesi noktasında çalışmalara başladıklarını ancak bazı yerlerle ilgili olarak yargıya intikal eden davalar olduğunu dile getirdi. Bu nedenle de gerekli müdahaleleri yapamadıklarını anlatan Aksoy, gelişmeleri yakından takip ettiğini, yargı sürecinin tamamlanmasının ardından ne tür bir çalışma yapılabileceğini masaya yatırıp, gerekli kararları alacaklarını ifade etti.

Turizmin yanı sıra Mersin ile ilgili hayata geçirilmek istenen projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yıkılacağını ve buraya çeşitli alanlarda birçok tesisi barındıran geniş kapsamlı bir kompleks yapmayı düşündüklerini anlattı. Yeni stadyumun da merkez ilçe Yenişehir sınırlarında belirlenecek alana yapılmasını planladıklarını kaydeden Aksoy, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 11:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?