5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin turizmle kalkınacak

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 'Karboğazı Kayak Merkezi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. 2006'da turizm alanı ilan edilen Korboğazı Kayak Merkezi Bölgesi'nde incelemelerde bulunan

Vali Aksoy, Mersin ve Tarsus'un turizm ile kalkınacağını söyledi. Aksoy, "Mersin'de turizmi çeşitlendirmek istiyoruz. Karboğazı'na 9 kilometre enerji hattı çektik. Bu bölgeye 450 bin TL'lik bir harcama yapıldı. Bölgenin alt yapısını tamamladık. Hali hazır harita çalışmamız var, o çalışmayı da tamamladıktan sonra, imar çalışmalarını hızlandıracağız. Daha son bu bölge yatırımcılara açılacak" dedi.

Karboğazı kayak bölgesinin sahile 1.5 kilometre olmasının bölge için ayrı bir avantaj olduğunu belirten Vali Aksoy, "Mersin ve Tarsus'ta turizmin 12 aya yayılması için Karboğazı kayak bölgesinin çalışmalarının tamamlanması bizim için çok önemli. Belediyelerimiz, kamu, kurum ve kuruluşlarımız ile koordineli çalışıyoruz. Eksik kalan işlemler tamamlanınca yatırımcılar için burası çok cazip olacak. Buranın bir an önce turizme kazandırılması için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki kış bölgemizde aktiviteleri gerçekleştirmeye başlayacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 22:36:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?