2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Türk Müziği Festivali başladı

Mersin 2. Türk Müziği Festivali, Emel Sayın'ın verdiği konserle başladı.

Kongre Merkezi'ndeki konser öncesi bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, göreve geldiğinde Mersin'i kültür ve sanat şehri yapma sözü verdiğini hatırlatarak, "Çalışmalarımızı o doğrultuda sürdürdük" dedi.

Kültürel ve sanatsal etkinliklerin artırılmasıyla Mersin'in sanat ve kültür şehri olabileceğine değinen Özcan, kültür ve sanatın dostluğun, dayanışmanın ve barışın en önemli unsuru olduğunu söyledi. Sanat alanında bir çok başarıya imza attıklarının altını çizen Özcan, ''Kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalar hepimiz için gurur kaynağı. Ümit ediyorum ki, önümüzdeki yıllarda da bu tür etkinlikleri hep birlikte el ele düzenlemeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Kongre Merkezi'ndeki Türk Müziği Festivali'nin açılış konserine Mersinliler büyük ilgi gösterdi. Konserde, Mersinlilere müzik dolu bir gece yaşatan Emel Sayın, sanat severlerin sevgisiyle karşılaştı. Özcan'la birlikte 'Sevemedim kara gözlüm' şarkısını söyleyen Emel Sayın, seyircilerin arasında sevilen parçalarını söylemeye devam etti. Seyircilerin güzel bir koro oluşturduğunu söyleyen Emel Sayın, daha önce böyle bir dinleyici kitlesiyle karşılaşmadığını söyledi.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı konserde, Kongre Merkezi'ne sığmayan sanatseverlerin bir kısmı da konseri, merkezin dışına kurulan sinevizyondan izledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 13:04:35
Güncelleme :4 Haziran 2008 Çarşamba 13:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MESUT YILMAZ YARDIMCI IP: 78.162.90.xxx Tarih : 4.06.2008 15:28:14

konser alanını 1000 kişilik biliyorduk ama değilmiş maalesef. İçeride boş yer olmasına rağmen protokol o kadar çoktu ki resmen konserden kovulmuş olduk. Protokol için verilen konser iyi geçmiştir umarım çünkü sinevizyon görüntüsüde kötü olduğu için hiç birşey izleyemedik. organizasyon sıfır. hiç yakışmadı :(